Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.03.2020 10:49

TTSK poskytuje v internátoch priestory pre občanov vracajúcich sa zo zahraničia


Snímka zdroj: (ttsk).


Na základe krízovej situácie na štátnych hraniciach rozhodol v piatok Centrálny krízový štábu (CKŠ) o povinných karanténach pre občanov, ktorí sa vracajú zo zahraničia. Ide o individuálne návraty alebo o hromadnú repatriáciu (autobusmi).


Ministerstvo vnútra (MV SR) následne vyzvalo samosprávne kraje, aby občanov začali ubytovávať.

„V Trnavskom samosprávnom kraji sme zareagovali ihneď. Vyčlenili sme štyri zariadenia v našej pôsobnosti, ktoré prichádzajú do úvahy, pričom jeden internát rozbehol túto činnosť už hneď v sobotu, kedy sme ubytovali prvých pricestovaných občanov,” povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Ďalšie internáty budú aktivované v stredu. Ide o zariadenia v Piešťanoch, Senici a Dunajskej Strede a tiež o školu v prírode v Moravskom Svätom Jáne. Následne župa pripraví kapacity aj v ďalších okresoch.

Už počas soboty vypracovali odbory zdravotníctva a školstva TTSK v spolupráci s CKŠ metodiku, ako postupovať v súvislosti s triážami a s prijímaním a následným pobytom ľudí v spomínaných zariadeniach, ako aj s prevádzkou zariadení. Vznikli tiež tzv. triážne skupiny, ktoré majú na starosti základnú komunikáciu s občanmi, zber informácií, poučenie osôb a vyhodnotenie ich zdravotného stavu, pričom trnavská župa nateraz týmto ľuďom poskytla všetky ochranné prostriedky ako obleky, FFP3 respirátory, či štíty. Ďalšie prostriedky už majú zabezpečiť CKŠ a MV SR.

„Na základe skúseností z víkendu sme pripravili odporúčania aj pre CKŠ, pre všetky ďalšie zariadenia, ktoré chystáme otvoriť v našej župe, a aj pre všetky zariadenia v ostatných samosprávnych krajoch,” doplnil J. Viskupič.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
31.03.2020
Župné internáty slúžia zdravotníkom v karanténe
Žilinská župa sprístupnila stredoškolské internáty pre zdravotníkov v karanténe. Pripravených je viac ako 500 lôžok na piatich krajských internátoch v Žiline, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Nižnej a v Martine.
viac
18.05.2020
Poslanci TTSK budú opäť rokovať prostredníctvom videokonferencie
Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré je naplánované na stredu 20. mája 2020, sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Župa využije túto možnosť po druhýkrát.
viac
08.01.2022
Očkovacie centrá v TTSK pracujú aj počas víkendu
Veľkokapacitné očkovacie centrá (VOC) v Trnavskom samosprávnom kraji pracujú aj počas víkendu. V sobotu budú otvorené v Trnave, Dunajskej Strede i v Skalici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %