Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.09.2022 07:45

TSK žiada o prehodnotenie grafikonu vlakovej dopravy a zapracovanie pripomienok


Ilustračná snímka.


Rámcový návrh nového grafikonu vlakovej dopravy, ktorý má vstúpiť do platnosti v decembri, by výrazne zasiahol do aktuálnej vlakovej obslužnosti na viacerých tratiach Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).


Kraj žiada ministerstvo dopravy o prehodnotenie tohto návrhu. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška.

Zmeny cestovných poriadkov podľa neho žiadnym spôsobom nereflektujú existujúce dlhoročné nadväznosti na prímestskú autobusovú dopravu. V prípade, že tento návrh zostane v aktuálnej podobe, bude mať zásadný vplyv na cestovné poriadky v rámci celej prímestskej autobusovej dopravy v Trenčianskom kraji.

"V rámci pripomienkového konania bolo na Úrad TSK doručených viac ako 150 pripomienok, ktoré zástupcovia kraja poslali Železničnej spoločnosti Slovensko a tlmočili aj priamo na ministerstve dopravy," pripomenul Baška.

Súlad vlakovej a prímestskej autobusovej dopravy podľa neho kraj považuje z dlhodobého hľadiska za prioritný a zaväzujú ho k nemu aj strategické dokumenty pre rozvoj dopravy v kraji (Plán udržateľnej mobility TSK a Plán dopravnej obslužnosti TSK).

"Žiadame ministerstvo dopravy o prehodnotenie tohto návrhu so zreteľom na mimoriadnu dôležitosť pripomienok k cestovným poriadkom a zároveň o odloženie platnosti o rok na december 2023. Vznikol by dostatočný časový priestor na zosúladenie a skoordinovanie prímestskej autobusovej dopravy a vlakovej dopravy na území Trenčianskeho kraja," uzavrel Baška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Od polovice novembra budú cesty v Trenčianskom kraji monitorované nepretržite
O bezpečnosť na cestách sa v zimnom období starajú cestári 24 hodín denne. Tento rok so 60 kusmi posypovej techniky a 27 nakladačmi. Správa ciest TSK je pripravená aj na prípadné mimoriadne stavy.
viac
15.12.2020
B. Tréger: Sme za pridanie vlakov tam, kde ich cestujúci potrebujú
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger osloví podpredsedu vlády a ministra financií SR Eduarda Hegera s požiadavkou na uvoľnenie potrebných financií na rozšírenie vlakových spojov v osobnej železničnej doprave.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
08.07.2022
Cestujúci trenčianskou MHD budú môcť aj naďalej využívať prímestské autobusy
Spolupráca Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a mesta Trenčín vo využívaní prímestských autobusov cestujúcimi v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Trenčíne bude pokračovať. V stredu (6. 7.) o tom rozhodli poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %