Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.02.2023 07:45

TSK spustil petíciu za preradenie dvoch nemocníc v kraji do vyššej úrovne


Nemocnica s poliklinikou Myjava.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) nesúhlasí s pripravovanou kategorizáciou nemocníc z dielne rezortu zdravotníctva a žiada zaradiť Nemocnicu s poliklinikou (NsP) Myjava a Nemocnicu na okraji mesta v Partizánskom do druhej úrovne.


Výzvu ministerstvu schválilo na svojom zasadnutí v pondelok (30. 1.) Zastupiteľstvo TSK, kraj spustil petíciu za preradenie nemocníc z plánovaného prvého do vyššieho druhého stupňa.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku súčasným návrhom zaradenia oboch nemocníc dôjde k zníženiu poskytovania zdravotnej starostlivosti v kraji. V prípade NsP v Myjave nebude podľa neho vzhľadom na geografické podmienky zabezpečená časová dostupnosť do nemocnice druhého a vyššieho stupňa do 30 minút. V prípade ponechania v prvej kategórii hrozí tiež rušenie oddelení.

"Porovnávať nemocnice v Myjave a v Partizánskom napríklad s nemocnicami v Bánovciach či v Handlovej nie je korektné. Nemocnice v Myjave a v Partizánskom majú osem oddelení a fungujúce anestéziologicko-resuscitačné oddelenie. Myjavská nemocnica má úplne nové oddelenie multidisciplinárnej intenzívnej starostlivosti. Nemôžeme pripustiť, aby boli hodené do jedného koša s nemocnicami prvej úrovne," zdôraznil Baška.

Okrem výzvy ministerstvu zdravotníctva zaradiť nemocnice do druhej úrovne spustil kraj petíciu za preradenie nemocníc v Myjave a v Partizánskom do vyššej úrovne. Členmi petičného výboru sú riaditelia oboch nemocníc, predsedom petičného výboru je primátor Partizánskeho a podpredseda TSK Jozef Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2017
Veľká noc v Gazdovskom dvore
Zvyky a tradície spojené s prichádzajúcou Veľkou nocou môžu návštevníci Gazdovského dvora v Turej Lúke zažiť už od pondelka 27. marca 2017.
viac
22.07.2021
Trenčiansky samosprávny kraj začal s opravami ciest v okrese Myjava
V okrese Myjava sa začala rekonštrukcia viacerých ciest tretej triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
30.11.2022
TSK zrekonštruoval za 473 000 eur vstupy do troch krajských nemocníc
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zmodernizoval za 473 000 eur vstupy do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informovala o tom vedúca odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK Beáta Tichá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %