Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.04.2022 12:35

Trnava plánuje občianske zhromaždenie, účastníci budú finančne ohodnotení


Snímka zdroj: (tasr).


V Trnave sa pripravuje prvé občianske zhromaždenie. Ide o sériu diskusií medzi mestom, odborníkmi a verejnosťou, pričom témou bude adaptácia mesta na klimatickú zmenu. Informovalo o tom mesto na webe.


Účastníkmi zhromaždenia budú občania bývajúci na uliciach, ktoré boli určené žrebom. V prípade záujmu sa môžu obyvatelia zaregistrovať a pokiaľ budú vybraní, absolvujú tri stretnutia, ktoré sú naplánované na jún.

"Zámerom samosprávy je zapojiť obyvateľov mesta do verejnej diskusie a upriamiť pozornosť na dôležitosť opatrení zameraných na zmierňovanie dosahov klimatickej zmeny. Je potrebné zúčastniť sa na všetkých troch stretnutiach. Účasť bude honorovaná sumou 100 eur," uviedlo mesto.

Občania, ktorí vo svojej schránke v týchto dňoch nájdu informačný leták o možnosti stať sa účastníkom občianskeho zhromaždenia, sa môžu prihlásiť cez online formulár alebo telefonicky na čísle 0951920798 v pracovných dňoch od 10.00 do 14.00 h.

O prijatí do občianskeho zhromaždenia rozhodne žrebovanie spomedzi prihlásených v záujme relevantného demografického rozdelenia účastníkov. Ľudia, ktorí sa chcú pridať, nemusia byť v téme klimatických zmien odborníkmi. "Zaujímajú nás ich postrehy, názory a skúsenosti, ktoré pomôžu plánovať ďalšie aktivity a opatrenia v tejto oblasti," informovala koordinátorka projektu za mesto Ivana Vidová. Partnermi projektu sú občianske združenia Človek za klímu a PDCS.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2020
Enviroaktivisti odovzdajú vo štvrtok do NRSR petíciu s viac ako 120 000 podpismi
Environmentálna iniciatíva "Klíma ťa potrebuje" odovzdá vo štvrtok (22. 10.) dopoludnia do Národnej rady SR petíciu týkajúcu sa klimatickej krízy s viac ako 120 000 podpismi. Potvrdila to jedna z organizátoriek petície a iniciatívy Mladí za klímu Marta Fandlová.
viac
09.04.2021
Riešenie klimatickej krízy si od samospráv vyžaduje čas, prácu aj financie
Riešenie klimatickej krízy a jej následkov si od samospráv vyžaduje viac času, práce, financií a personálnych kapacít. Uviedla to hovorkyňa Únie miest Slovenska (ÚMS) Daniela Piršelová.
viac
30.08.2022
Vodozádržné opatrenia do prírody vracajú milióny litrov vody
Košický samosprávny kraj (KSK) realizuje už štyri roky Program obnovy krajiny, a to aj prostredníctvom aktivít Dobrovoľníckeho centra Košického kraja. Krajskí dobrovoľníci vytvárajú dažďové záhrady a vodozádržné opatrenia, ktoré do prírody vracajú milióny litrov vody.
viac
12.09.2022
V Senici vyrastie nový park s funkciami vodozádržných opatrení
Mesto Senica realizuje komplexnú obnovu priľahlého areálu budovy múzea. Okrem obnovy zelene a doplnenia parkového mobiliára budú v areáli zrealizované viaceré vodozádržné opatrenia na zlepšenie negatívnych dôsledkov zmeny klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %