Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
12.07.2016 11:48

Trnava a pätnásť obcí sa dohodli na spoločných témach a oblastiach rozvoja


Pohľad na Trnavu.


V Trnave sa 2. júla uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Združenia obcí mestskej oblasti Trnava. Cieľom združenia je vytváranie podmienok na spoluprácu 15 obcí a Trnavy pri integrovaných projektoch a iných spoločných projektoch a rozvojových aktivitách územia.


Integrované územia sa vytvárajú v súlade s koncepciou územného rozvoja Slovenska za účelom spoločného rozvoja väčších území, čo je požiadavkou Európskej únie pri podpore rozvojových investícií do územia.

S cieľom legitimizovať spoluprácu aktérov v území mesta Trnavy a 15 obcí Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou, Brestovany, Bučany, Dolné Lovčice, Hrnčiarovce nad Parnou, Jaslovské Bohunice, Malženice, Ružindol, Suchá nad Parnou, Šelpice, Špačince, Zavar, Zeleneč, Zvončín uzavreli Zmluvu o zriadení združenia obcí mestskej oblasti Trnava, ktorú podpísali štatutárni zástupcovia obcí.

Na ustanovujúcom valnom zhromaždení sa účastníci dohodli na spoločných témach a oblastiach rozvoja územia. Východiskovým dokumentom bude spracovanie spoločného programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mestskej oblasti Trnava, v ktorom budú navrhnuté strategické oblasti rozvoja a priority, týkajúce sa či už oblasti spoločnej dopravy, napr. cykloprepojenie obcí a vybudovanie cykloinfraštruktúry, rekonštrukcie ciest alebo spoločného vytvorenia prostredia pre podnikateľov, ako aj iné integrované projektové zámery pre celé územie.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Čo bude s obcami a mestami, ktorým OZV vypovedali zmluvy?
Ešte koncom septembra sa dve najväčšie organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI-PAK a NATUR-PACK (spolu vyše 92 percent na trhu OZV) rozhodli od januára 2017 vypovedať alebo neobnoviť zmluvy o ďalšej spolupráci s niektorými obcami a mestami.
viac
06.03.2019
Regionálne združenie miest a obcí stredného Považia má staronové vedenie
Valného zhromaždenia najväčšieho regionálneho združenia miest a obcí na Slovensku sa vo štvrtok 21. februára 2019 zúčastnilo 121 primátorov a starostov z okresov Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Ilava. Bánovce nad Bebravou, Púchov a Považská Bystrica.
viac
23.08.2022
Za stabilné a zdravé mestá a obce
Vyhlásenie protestného zhromaždenia regionálnych združení miest a obcí z územia Trnavského samosprávneho kraja.
viac
11.09.2023
Pokračujeme v podpise dohodnutých memoránd o spolupráci s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska v piatok 8. septembra podpísalo ďalšie memorandá s politickými stranami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %