Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.10.2020 09:05

Trenčianska samospráva získala ocenenie Patrón architektúry


Ilustračná snímka: (tasr).


Slovenská komora architektov udelila v rámci architektonickej súťaže CE ZA AR 2020 trenčianskej samospráve cenu Patrón architektúry.


Komora považuje Trenčín za príklad samosprávy, ktorá svoje významné verejné investície podmieňuje súťažou návrhov.

Trenčín je podľa poroty vzorom iným mestám v použití otvorenej a transparentnej metódy na získanie projektu svojich mestotvorných investícií. Mesto Trenčín využilo architektonickú súťaž na riešenie obnovy Mierového námestia v roku 2007. Neskôr v roku 2014 usporiadalo veľkú medzinárodnú urbanistickú súťaž pre budúci rozvoj centra na brehu Váhu pod názvom Mesto na rieke. V minulom roku postupovalo rovnako súťažou aj pri hľadaní podoby pešej zóny ulíc Hviezdoslavova a Vajanského. Po rokoch tak Trenčín môže získať nový prívlastok – Mesto dobrej architektúry.

„Veľmi si vážime, že porota ocenila náš dlhoročný prístup pri príprave urbanizmu a architektonických súťaží na riešenie verejných priestorov v Trenčíne. Teší ma, že si všimla desaťročnú prácu na projekte Trenčín si Ty, ktorý je zásadnou urbanistickou prípravou rozšírenia centrálnej mestskej zóny. Pre mňa aj pre architektov Martina Beďatša a Dušana Šimuna a ich tím je to obrovské zadosťučinenie a povzbudenie do ďalších dôležitých a ťažkých prác, ktoré nás ešte čakajú,“ povedal primátor Richard Rybníček s tým, že vďaka patrí aj všetkým bývalým a súčasným poslancom mestského zastupiteľstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
18.07.2020
O Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2020 zabojuje 7 projektov
Do šiesteho ročníka Ceny Slovenskej republiky za krajinu, vyhlásenej Ministerstvom životného prostredia SR 17. marca 2020, bolo prihlásených 8 realizovaných projektov.
viac
16.09.2020
ITAPA vyhlásila súťaž Cena ITAPA 2020
ITAPA vyhlasuje už 19. ročník prestížnej súťaže Cena ITAPA, ktorá je každoročnou súčasťou Medzinárodného kongresu ITAPA. Uzávierka prihlášok je 1. októbra 2020.
viac
09.12.2020
Dva slovenské projekty získali ocenenie v rámci celoeurópskej súťaže
Dva slovenské projekty získali ocenenie v rámci celoeurópskej súťaže Innovation in Politics Awards.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %