Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
21.03.2024 10:05

Trenčianki vodári budú v piatok robiť bezplatný rozbor vody zo studní


Ilustračná snímka: Vitalia.cz


Trenčianske vodárne a kanalizácia urobia pri príležitosti Svetového dňa vody v piatok (22. 3.) obyvateľom mesta a okolia bezplatný rozbor vody zo studní. Informovala o tom trenčianska radnica na svojej webovej stránke.


Bezplatný laboratórny rozbor vody na prítomnosť dusičnanov budú robiť pre obyvateľov, ktorí nie sú napojení na verejný vodovod. Rozbor urobia na počkanie v laboratóriu na Biskupickej ulici 58 v piatok od 8.00 do 14.00 h.         

"Čerstvú vzorku vody, postačí jeden deciliter, je potrebné priniesť v čistej, uzavretej, sklenenej nádobe," informuje mesto.         

Poradenstvo v oblasti zásobovania vodou a jej kvality poskytnú v piatok aj odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Radiť budú od 8.00 do 14.00 h osobne v sídle RÚVZ na Nemocničnej ulici, telefonicky na čísle 032/650 95 54, prípadne elektronicky (tn.voda@uvzsr.sk).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
V silných mrazoch praskajú potrubia a zamŕzajú prípojky
V ostatných dňoch odstraňovali liptovskomikulášski vodári desiatky porúch. Pri výkopoch v premrznutej zemi museli používať aj hydraulické zbíjacie kladivo. Zem je v súčasnosti zamrznutá do hĺbky viac ako stodesať centimetrov.
viac
12.10.2017
Envirorezort predstavil výsledky odberov vody zo studní v bratislavskej Vrakuni
Štátny geologický ústav Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) dnes predstavil prvú fázu systému, ktorý monitoruje environmentálne záťaže, vrátane skládky vo Vrakuni. Systém umožňuje v aktuálnom čase kontrolovať a porovnávať údaje o znečistení podzemných vôd.
viac
14.03.2018
Rozbor vody zo studní aj súťaže budú súčasťou osláv Svetového dňa vody
Orientačný rozbor vody zo studní, výtvarná súťaž, exkurzie aj medzinárodný futbalový turnaj mládeže budú súčasťou osláv Svetového dňa vody v Liptovskom Mikuláši.
viac
16.03.2019
V rámci Svetového dňa vody bude VVS bezplatne analyzovať vodu zo studní
Pri príležitosti Svetového dňa vody si ľudia z východného Slovenska budú môcť dať aj tento rok bezplatne skontrolovať vodu zo studne. Rozbory bude vykonávať Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) v zákazníckych centrách jednotlivých závodov 22. marca od 7. do 13. h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %