Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.12.2019 08:10

Tento rok bude v Handlovej tichý ohňostroj


Budova MsÚ v Handlovej, snímka zdroj: priekopnik.sk


Mesto Handlová žiada obyvateľov, aby nepoužívali hlučnú pyrotechniku. Zároveň na základe rozhodnutia primátorky mesta Silvie Grúberovej, bude solidárne a tento rok pripraví ohňostroj bez akustických efektov.


Mesto Handlová, na základe rozhodnutia primátorky mesta Silvie Grúberovej, bude solidárne a tento rok pripraví ohňostroj bez akustických efektov. Tichý ohňostroj bude v Handlovej použitý z dôvodu úcty k tragédiám, ktoré sa udiali ku koncu tohto roka, kedy 13. novembra pri autohavárií pri obci Kolíňany vyhaslo dvanásť životov a desiatky ľudí boli zranené, tragédii, ktorá si vyžiadala tri obete pri záchrane psíkov v Revúcej a prešovskej tragédie zo 6.12.2019, kde vyhaslo sedem životov a ľudia prišli po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici o svoje obydlia.

Výzva pre obyvateľov Handlovej

Mesto Handlová rozhodnutím o použití tichého ohňostroja zároveň pridáva k iniciatívam smerujúcim k zníženiu hluku, ktorý škodí malým deťom, starším osobám a zvieratám a ďakuje všetkým, ktorí budú mať pochopenie pre takéto rozhodnutie resp. ho budú nasledovať. I keď v meste platí všeobecne záväzné nariadenie, ktoré umožňuje používanie pyrotechniky počas silvestrovskej noci, obyvateľov žiada, aby vymenili hlučnú pyrotechniku, ako sú petardy a delobuchy za iný, nehlučný spôsob vítania nového roka. (prskavky, svetelné efekty a pod. )

Silvester sa v Handlovej konať bude

V dopoludňajších hodinách Dom kultúry mesta Handlová pozýva do svojich priestorov na detský Silvester s bratmi Prndolínovcami o 10.00 h. Tradičný Silvester na námestí začína o 22. 00 h s hudbou a už spomínaným tichým ohňostrojom.

Mesto podporilo a podporí zbierku

Osud Handlovčanky, Ruženky Rusnákovej, ktorá svoj profesijný život zasvätila pomoci druhým a bola jej diagnostikovaná Amyotrofická laterálna skleróza, nie je vedeniu mesta ľahostajný. Časť sumy, ktorá bola pôvodne plánovaná na ohňostroj, budú zaslané pani Ruženke do vyhlásenej zbierky, ktorá je zverejnená aj na portáli www.ludialudom.sk.

Mesto Handlová a obce handlovskej doliny Veľká Čausa, Malá Čausa, Lipník, Jalovec, Ráztočno a Chrenovec-Brusno (Združenie obcí Handlovskej doliny) boli medzi prvými samosprávami na Slovensku, ktoré prispeli do zbierky pre Prešov. Už 9.12.2019 zaslali časť výťažku z benefičnej „Handlovskej kapustnice“ (Handlovská kapustnica sa konala 7.12.2019.) vo výške 2300 eur na účet prešovskej samosprávy pre deti z bytovky na Mukačevskej ulici zasiahnutej výbuchom plynu.

Autor: (ts-mesto Handlová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2019
Mesto Skalica zrušilo ples aj novoročný ohňostroj
Mesto Skalica zrušilo ples, ktorý sa mal uskutočniť 11. januára 2020, a takisto sa neuskutoční novoročný ohňostroj. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.
viac
28.11.2020
Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc
Od včerajška čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov nášho mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžu pri obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta ale aj na sídliskách. Nájdu ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
viac
13.02.2021
Mesto Prešov podporuje petíciu za výstavbu druhej etapy severného obchvatu R4
Petícia za urýchlený začiatok výstavby II. etapy severného obchvatu Prešov pokračuje ďalej. Iniciátori petície sa stretli s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou, ktorá podporila petíciu aj svojím podpisom.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %