Sobota 21.09.2024
Dnes má meniny 
Matúš
°C
17.09.2024 10:00

T. Drucker: Škody v rámci rezortu školstva sú zatiaľ v sume 400-tis. eur


Minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker. FOTO TASR - Pavol Zachar


Škody v dôsledku povodňovej situácie v rámci rezortu školstva zatiaľ vyčíslili na 400-tis. eur, no konečná suma bude oveľa vyššia. Pred pondelkovým mimoriadnym zasadnutím vlády to novinárom povedal minister školstva Tomáš Drucker).


Informoval tiež, že v pondelok bolo zatvorených približne 80 škôl, prevažne šlo o stredné školy.         

"Z údajov, ktoré sme zatiaľ získali cez regionálne úrady školskej správy, je to niečo cez 400-tis., ale určite to bude oveľa viac," povedal Drucker k odhadovanej výške škôd v rámci rezortu. "Máme nejakú prvotnú analýzu, týkajúcu sa škôl, dáta sa nedajú považovať za konečné, ešte stále ich zbierame a zhodnocujú sa škody," doplnil.         

Časť stredných škôl podľa ministra prešla v pondelok na dištančné štúdium. Školy majú vydané usmernenie k aktuálnej situácii. Drucker nevedel povedať, či budú niektoré školy zavreté aj v utorok (17. 9.). Najmä školy na území, kde je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity, majú podľa usmernenia zvážiť situáciu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Začína sa Týždeň vedy a techniky na Slovensku
Prednášky, súťaže, festivaly, workshopy a iné podujatia, čakajú na záujemcov v rámci trinásteho ročníka Týždňa vedy a techniky na Slovensku.
viac
05.09.2020
Levočské Múzeum špeciálneho školstva oslávi tridsať rokov od svojho vzniku
Levočské Múzeum špeciálneho školstva oslávi tridsať rokov od svojho vzniku bohatým zážitkovým programom už teraz v septembri. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
19.05.2021
Kraj ponúkol ľuďom z Rudna nad Hronom krízové ubytovanie
Župan Ján Lunter včera navštívil povodňami postihnutú obec Rudno nad Hronom, starostovi ponúkol pomoc s krízovým ubytovaním.
viac
28.08.2021
Na odstránenie škôd po povodni dostala obec 200-tis.eur
Dotáciu vo výške 200.000 eur dostalo Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR na odstránenie škôd po prívalovej povodni, ktorá obec zasiahla v máji tohto roku. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %