Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.02.2016 08:00

Svetový deň sprievodcov oslávia mestá na Spiši prehliadkou veží a námestí


Na Spiši budú cez víkend viaceré prehliadky. (Foto: slovakia-travel.sk)


Svetový deň sprievodcov, ktorý pripadá na sobotu 20. februára, sa bude na Spiši konať v Poprade a v Spišskej Novej Vsi. Obe mestá pre účastníkov podujatia pripravili bezplatné prehliadky kostolných veží, kostolov či námestí.


Svetový deň sprievodcov sa na Slovensku koná pravidelne od roku 2004. "Tento rok sme sa do tejto akcie zapojili aj my. Prispeli sme k zviditeľneniu nášho mesta a zaradili sme sa k ďalším slovenským mestám, ktoré boli už do tejto akcie zapojené počas minulých rokov," uviedla Bibiana Bochňová z Turistického informačného centra v Spišskej Novej Vsi. V meste pre návštevníkov pripravili výstup na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku v Kostole Nanebovzatia Panny Márie. Tento výstup bude prebiehať o 10. a 12. hodine. V čase medzi výstupmi je pre širokú verejnosť pripravená aj prehliadka mesta so sprievodcom.

"Výstupy na vežu, aj prehliadka mestom budú pre návštevníkov bezplatné. Vstupenky si je potrebné vyzdvihnúť v Turistickom informačnom centre," doplnila Bochňová. Bezplatné prehliadky Kostola sv. Egídia a priľahlého námestia si budú môcť návštevníci vychutnať aj v Poprade. Mestská informačná kancelária v podtatranskom meste pripravila pre návštevníkov prehliadky v troch rôznych časoch, o 12., 13. a 14. hodine. Zraz záujemcov je priamo v priestoroch informačnej kancelárie, ktorá sídli na námestí. Cieľom podujatia je predstaviť širokej verejnosti históriu a súčasnosť zaujímavých miest, ale aj prácu sprievodcov a ich osvetu.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
13.04.2024
MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia
Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %