Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.11.2019 11:10

Súčasťou folklórneho večera v Hrachove budú vystúpenia, tanečná dielňa i seminár


Ilustračný výrez plagátu


Vystúpenia folklórnych súborov, tanečná dielňa i odborný seminár budú súčasťou Folklórneho večera, ktorý sa uskutoční v sobotu 9. novembra v kultúrnom dome v Hrachove v okrese Rimavská Sobota.


Informovala o tom odborná pracovníčka Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS) v Rimavskej Sobote Stanislava Zvarová.       

„Program sa začne o 16.00 h odborným seminárom pre vedúcich a členov FS, ako aj pre záujemcov o tradičnú ľudovú kultúru. Jeho témou bude kalendárny obradový folklór,“ uviedla Zvarová. Od 18.00 h bude nasledovať pásmo, v ktorom sa predstaví približne desiatka sólistov, FS a ľudových hudieb (ĽH) z regiónu. „Hosťom bude ĽH Nátura z Čierneho Balogu,“ konkretizovala odborná pracovníčka GMOS s tým, že po 20.00 h je naplánovaná tanečná dielňa aj pre verejnosť.       

Dodala, že podujatie sa koná v rámci projektu Čarovná studnička, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
04.02.2018
Podnikanie na slovenskom vidieku potrebuje výraznejšiu podporu
Napredovanie poľnohospodárstva, zabezpečenie sebestačnosti vo výrobe potravín a rozvoj vidieka, sú v posledných rokoch vážnym spoločenským problémom, na ktorý poukazujú masmédiá a sú tiež témou rozličných vzdelávacích podujatí.
viac
02.04.2019
Pozvánka na seminár
Slovenská agentúra životného prostredia Vás srdečne pozýva na semináre zamerané na Práva a povinnosti samospráv v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie vo všetkých krajských mestách.
viac
26.11.2019
Viniansky hrad láme rekordy návštevnosti, má za sebou sezónu noviniek
Viniansky hrad nad obcou Vinné neďaleko Michaloviec navštívilo počas tohtoročnej letnej sezóny viac ako 10-tis. turistov. Jeho atraktivitu zvýšil stredoveký šliapací žeriav, ktorý na hrade uviedli začiatkom leta do prevádzky, i samotný postup rekonštrukčných prác, ktoré sa na hrade vykonávajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %