Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.01.2020 09:05

Štartuje piaty ročník súťaže Pre Vodu


Logo súťaže Pre Vodu


Do 3. februára 2020 môžu samosprávy, združenia a firmy nominovať konkrétnu situáciu či problém, ktorý sa týka zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody.


Už piaty rok organizuje Nadácia Ekopolis celoslovenskú súťaž PRE VODU, ktorá sa zameriava na hľadanie inšpiratívnych riešení hospodárenia s vodou. Navrhnúť konkrétnu situáciu, ktorá sa týka zadržiavania či úspor vody, prevencie sucha a povodní môžu predstavitelia miest, škôl i firiem už od januára. Záštitu nad 5. ročníkom súťaže prebral minister životného prostredia SR László Sólymos.

Hlavnou ambíciou súťaže PRE VODU je prepájať nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou vo svojich mestách a obciach. Do 3. februára 2020 môžu samosprávy, združenia a firmy nominovať konkrétnu situáciu či problém, ktorý sa týka zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody. Študenti a mladí odborníci vo veku od 18 do 30 rokov si následne budú môcť vybrať tému na vypracovanie súťažného návrhu, alebo môžu súťažiť s vlastnou súťažnou prácou. Tá môže byť zároveň aj prácou semestrálnou či diplomovou. Nominujúci takto môže získať nové nápady a pohľady na problém, pričom návrhy na riešenia od študentov vo forme ideových návrhov alebo štúdií môže po skončení súťaže ďalej využiť.

Uzávierka študentských prác bude 30. septembra 2020.

Do finále v rámci otvorenej kategórie postúpia najlepšie projekty, ktoré budú autori prezentovať pred odbornou porotou. Do finále v kategórii študentských školských tímov postupujú automaticky všetky riešenia od tímov.

Víťaz získa Cenu Nestlé v hodnote 1000 €. Druhé a tretie miesto budú ocenené finančnou odmenou v hodnote 500 € a 200 €. Najlepší študentský tím získa ocenenie 1000 €.

Viac informácií o súťaži PRE VODU získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk alebo na webových stránkach www.ekopolis.sk a www.sutazprevodu.sk

 O Nadácii Ekopolis:

Nadácia Ekopolis podporuje udržateľný rozvoj a aktívnych občanov po celom Slovensku. Prináša inovatívne programy, myšlienky, otvárame aktuálne témy. Hlavným nástrojom sú grantové programy, ktoré poskytujú rovnoprávnu šancu ľuďom z celého Slovenska podieľať sa na riešení naliehavých otázok v ochrane životného prostredia, pri vytváraní a skrášľovaní verejných priestranstiev, turistických chodníkov a cyklotrás. Od svojho vzniku v roku 1991 nadácia podporila 3068 projektov v celkovej sume 19,3 mil. €. Realizuje tiež vlastné projekty na národnej a medzinárodnej úrovni. Nadácia je členom Environmental Partnership Association, spoločne s nadáciami v Bulharsku, Česku, Maďarsku, Poľsku a Rumunsku, ďalej členom European Greenways Association, ktorá sa venuje vytváraniu, podpore a propagácii trás pre nemotorovú dopravu v Európe. Zároveň je súčasťou Civilscape - medzinárodnej siete podporujúcej implementáciu Európskeho dohovoru o krajine.

Autor: (Zdroj: Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Vo Zvolene sa uskutoční seminár „Voda a sídla“
Nadácia Ekopolis organizuje vo Zvolene 24. októbra 2016 seminár na tému Voda a sídla. Je súčasťou súťaže PRE VODU, je však otvorený aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
12.01.2019
Nový ročník celoslovenskej súťaže Pre Vodu 2019
Po troch úspešných ročníkoch vyhlásila Nadácia Ekopolis ďalší ročník súťaže PRE VODU, ktorá sa aj v roku 2019 bude venovať riešeniu problémov s vodou. Od januára môžu obce, združenia či firmy nominovať konkrétnu situáciu, ktorá sa týka napríklad zadržiavania a úspor vody, prevencie sucha či povodní.
viac
19.02.2019
Študenti a mladí opäť pomôžu s efektívnymi riešeniami pri hospodárení s vodou
V januári odštartoval štvrtý ročník súťaže Pre Vodu, ktorá prepája nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou.
viac
28.01.2021
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná víťazov piateho ročníka
Samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty mohli vlani do piateho ročníka súťaže Pre vodu 2020, ktorú organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, prihlasovať reálne problémové situácie s vodou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %