Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.09.2019 09:10

Spúšťame projekt protidrogovej prevencie pre deti a tínedžerov


Ako budem vyzerať, keď budem užívať drogy?


Cieľom projektu www.hejtujemdrogy.sk je protidrogová prevencia zameraná na deti a tínedžerov. Webová kampaň využíva vlastnú skúsenosť užívateľa aplikácie s využitím zvedavosti. „Ako budem vyzerať, keď budem užívať drogy?“.


Nad tým sa naše deti a tínedžeri príliš nezamýšľajú. Je to pre nich frajerina a niečo nové. Na web stránke www.hejtujemdrogy.sk je software, ktorý upraví konkrétnu tvár dieťaťa alebo tínedžera. Uvidia tak, ako sa im upraví tvár, ako skutočnému užívateľovi drog. So všetkými negatívami ako ostarnutie, vyrážky, viditeľné zmeny na tvári, pokožke či vlasoch. Bude teda reálne vidieť, ako by vyzeral po pravidelnom užívaní drog.

Náš projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky - v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2019.

Okrem odstrašujúceho príkladu chceme pritiahnuť pozornosť k problematike negatívneho vplyvu drog využitím prirodzenej zvedavosti detí a tínedžerov vyskúšať túto web aplikáciu (www.hejtujemdrogy.sk). Ambíciou nášho projektu je vytvoriť preventívny, dlhodobý program, s inovatívnym prístupom, so zameraním na dlhodobú a systematickú prácu s deťmi a mládežou v oblasti užívania drog s podporou na základných a stredných školách v rámci miest, obcí a najmä s podporou starostov a primátorov v rámci ZMOS na celom Slovensku.

 

Autor: Inštitút pre výskum sociálnych a ekonomických rizík


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
21.09.2017
Projekt Adoptuj kravičku je znovu spustený
Zvýšenie spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pôvodom zo Slovenska, to je cieľom projektu s názvom Adoptuj kravičku. Nová, vylepšená, verzia je už spustená.
viac
25.11.2019
V obci vybudovali atraktívnu oddychovú zónu pre deti i dospelých
V najväčšej obci Stropkovského okresu, v Breznici, odovzdali do užívania revitalizovanú zónu, ktorej hlavným prvkom je nové multifunkčné detské ihrisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %