Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
27.08.2024 05:10

Spoluprácu so ŠFRB chceme posunúť na vyššiu úroveň


Snímka zdroj: ZMOS


Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali s riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) Milanom Lipkom.


„Predmetom spoločného stretnutia bolo posunutie spolupráce na vyššiu úroveň v nadväznosti na podpísané spoločné memorandum z roku 2021. Chceme spoluprácu rozšíriť o špecifické aktivity a konkrétny prínos pre obidve strany – dostupnosť zdrojov pre samosprávy a tým aj čerpanie zdrojov zo ŠFRB. Hovorili sme aj o realizácii zelených opatrení v rámci výstavby nájomných bytov a tiež aj o využívaní budov v majetku štátu, ktoré doteraz nemajú využitie,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Spolupráca môže byť rozšírená obnovením memoranda o spolupráci medzi ZMOS, ŠFRB a ministerstvom dopravy. Generálny riaditeľ ŠFRB prisľúbil účasť na septembrovom rokovaní Rady ZMOS. ŠFRB je pripravený zúčastňovať sa aj na regionálnych zasadnutiach, aby oprávnení žiadatelia mali čo najviac informácií. 

ZMOS na rokovaní v utorok 27. augusta 2024 zastupoval jeho predseda Jozef Božik a ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2022
ZMOS žiada envirorezort, aby nezvyšoval mieru vytriedenia odpadu
Združenie miest a obcí Slovenska žiada envirorezort, aby nezvyšoval mieru vytriedenia komunálneho odpadu. Ak samosprávy nedosiahnu stanovenú úroveň, budú automaticky vyradené z možnosti čerpať príspevky z Envirofondu.
viac
04.11.2023
Podpísali sme Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City
Slovak Smart City Cluster a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City. Za ZMOS memorandum podpísal jeho predseda Jozef Božik, za Slovak Smart City Cluster Igor Wzoš, predseda predstavenstva.
viac
16.12.2023
Rokovali o spolupráci so slovenskými samosprávami v zahraničí
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s predsedom Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorým je Miloš Koterec.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %