Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
25.04.2022 12:35

So zberom kuchynského bioodpadu začnú aj v Devínskej N. Vsi a Devíne


Ilustračná snímka: (tasr).


So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves a Devín. Mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) tam v najbližších týždňoch začne distribuovať obyvateľom nádoby a kompostovateľné vrecká i informačné letáky.


OLO na svojom webe informuje, že v Devínskej Novej Vsi začne distribuovať balíčky od pondelka (25. 4.). V Devíne sa majú nádoby a vrecká začať obyvateľom rozdávať od 6. mája. Presný harmonogram je zverejnený na webe mestskej spoločnosti.

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený od októbra 2021 v Lamači. V marci a apríli sa pridali aj mestské časti Záhorská Bystrica (14. marca), Karlova Ves (4. apríla) a Dúbravka (25. apríla).

Do systému sa tento rok postupne zapoja aj ostatné bratislavské mestské časti. Po Devínskej Novej Vsi a Devíne majú nasledovať Petržalka, Ružinov, Nové Mesto, Rača, Staré Mesto, Podunajské Biskupice, Vrakuňa, Vajnory, Jarovce, Rusovce a Čunovo.

Bratislava má povinnosť zabezpečiť pre svojich obyvateľov triedený zber kuchynského biologického odpadu od 1. januára 2023. Znížiť, ideálne odstrániť, sa tak má tento druh odpadu zo zmesového komunálneho odpadu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Od začiatku mesiaca spustila samospráva zber kuchynského odpadu
Žiarska samospráva spustila od začiatku tohto mesiaca skúšobnú prevádzku triedeného zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu z domácností.
viac
20.07.2021
Samosprávy rozhodnú o úspechu či neúspechu triedenia kuchynských odpadov
Júl odštartoval triedenie kuchynských biologických odpadov v slovenských obciach. V niektorých domácnostiach separovaných samostatne, inde spolu s ostatným bioodpadom. Niekde s cieľom pripraviť produkt pre výrobu bioplynu, inde kvalitný kompost pre poľnohospodárov.
viac
15.03.2022
V Záhorskej Bystrici spúšťajú zber kuchynského bioodpadu
V bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica spúšťa hlavné mesto v spolupráci s mestskou firmou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) zber kuchynského bioodpadu.
viac
12.07.2022
Pri zbere kuchynského odpadu sa môžu obyvatelia dopúšťať pochybení
Pri zbere kuchynského bioodpadu sa niektorí obyvatelia bratislavských mestských častí, v ktorých je projekt už spustený, môžu dopúšťať pochybení. Jednou z najzásadnejších chýb môže byť jeho voľné vhadzovanie do zbernej nádoby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %