Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
12.02.2018 11:53

Slovenská pošta žije olympiádou


Poštová známka.


Slovenská pošta podporuje našich športovcov počas XXIII. zimných olympijských hier. Okrem špeciálnej poštovej známky vydanej pri tejto príležitosti sa pošta sa stala aj partnerom Slovenského domu v Pjongčangu.


Atmosféru výnimočného športového podujatia tiež priblížia tematické olympijské šablóny, ktoré môžu zákazníci použiť pri tvorbe originálnej pohľadnice.

Pošta pravidelne vydáva špeciálne poštové známky k rôznym významným športovým udalostiam. Aktuálne olympijské hry nie sú výnimkou – motívom unikátnej známky v limitovanom počte 200 000 kusov je športová disciplína zjazdového lyžovania.

„Meno Slovenskej pošty sa už dlhodobo spája so športom v rôznych podobách – popri množstve vydaných poštových známok so športovou tematikou sa pošta snaží správať zodpovedne a s ohľadom na svoje finančné možnosti podporovať rozvoj športu a aktívny pohyb. Takáto podpora je jednou z kľúčových oblastí spoločenskej zodpovednosti Slovenskej pošty. Šport v sebe akcentuje množstvo oceňovaných hodnôt – férovosť, aktívny prístup k životu, spoluprácu, priateľstvo a sociálnu integráciu. Držím palce nielen našim olympionikom, ale aj ostatným športovcom a verím, že budú inšpiráciou pre všetkých z nás,“ uviedol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik.

Ako partner Slovenského domu v kórejskom Pjongčangu Slovenská pošta aj prostredníctvom služby Moja pohľadnica prináša atmosféru olympiády do poštových schránok na Slovensko. Šablóny s olympijským motívom sú dostupné www.posta.sk v časti Moja pohľadnica. Návštevníci olympiády, fanúšikovia, športovci a všetci ľudia, ktorí žijú športom, tak môžu zaslať vlastnú originálnu pohľadnicu priamo z dejiska zimných hier.

Postup pri vytváraní pohľadnice je veľmi jednoduchý – cez odkaz na internetovej stránke www.posta.sk si zákazník vyberie formát pohľadnice a nahrá si ľubovoľnú fotografiu či obrázok z vlastnej galérie, prípadne využije niektorú z pripravených šablón. Následne zadá text, ktorý bude uvedený na zadnej strane pohľadnice, a vypíše doručovacie údaje adresáta. Po dokončení objednávky a platbe Slovenská pošta pohľadnicu aj zo zahraničia doručí adresátovi na Slovensko do troch pracovných dní.

 

Autor: (ts-slovenska pošta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2018
Slovenská pošta obhájila 2. miesto v súťaži o najkrajšiu rytú známku EÚ
Poštová známka „500. výročie reformácie“ získalav konkurencii 27 krajínvynikajúce2. miesto v súťaži o najkrajšiu rytú poštovú známku Európskej únie „Les Grands Prix de l’Art Philatélique Belge et Européen“ v Bruseli. Aj toto ocenenie potvrdzuje, že slovenské ryté poštové známky možno považovať za na
viac
07.12.2019
Drotárstvo na poštovej známke Vianoce 2019
Slovenská pošta, a. s., vydala v novembri 2019 poštovú známku „Vianoce 2019: Tradičné slovenské drotárstvo“, so špecifickým symbolom T2 50g.
viac
18.05.2023
Verejnosť môže hlasovať o najkrajšiu slovenskú poštovú známku za rok 2022
Verejnosť má možnosť hlasovať za najkrajšiu slovenskú poštovú známku a najkrajšiu obálku prvého dňa (FDC) vydanú v roku 2022. Do ankety sa môžu záujemcovia zapojiť do 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty (SP) Iveta Dorčáková.
viac
14.06.2024
Slovenská pošta vydáva poštovú známku „Prezident SR“
Slovenská pošta vydáva od soboty 15. mája poštovú známku „Prezident SR“ zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Prezidentská známka reflektuje tradíciu aj moderné trendy a má špecifický kruhový tvar. Umožňuje to technológia samolepky. Zúbky na známkach sa nerobia ihlami, ale upravenou raznicou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %