Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.08.2022 10:35

Školy a združenia sa môžu uchádzať o grant na popularizáciu vedy


Snímka zdroj: (Nadácia Pontis).


Školy, občianske združenia, neziskové organizácie a verejné výskumné inštitúcie sa môžu uchádzať o grant na projekty na popularizáciu vedy a techniky z Nadačného fondu Slovenská elektrizačná prenosová sústava v Nadácii Pontis. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Sandra Čičová Kotzigová.


Úspešní žiadatelia môžu získať grant vo výške od 7000 eur do 15 000 eur. Celkovo sa z nadačného fondu môže prerozdeliť suma 70 000 eur. Cieľom výzvy je podporiť aktivity a inovatívne prístupy zamerané na vytvorenie súťaží na popularizáciu vedy a techniky pre žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných a vysokých škôl.

Výzva bude prebiehať od 15. augusta do 4. októbra. Realizácia projektov a čerpanie finančných prostriedkov sú naplánované od 1. novembra do 30. júna budúceho roka. Viac informácií o výzve nájdu záujemcovia na stránke Nadácie Pontis.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2020
Grantová výzva Nadácie Pontis pre školy
Cieľom grantového programu je sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa ZŠ hravou, zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov.
viac
23.03.2021
Grantová výzva Ekoobec 2021 zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlasuje 8. ročník grantového programu Ekoobec. Jeho cieľom je podporiť ekologické projekty a riešenia a energetickú efektívnosť, predovšetkým v obciach v lokalitách v okolí závodov Slovenských elektrární.
viac
03.05.2022
Verejnosť môže nominovať na obnovu pamiatky v zlom stave
Iniciatíva Poklady Slovenska, ktorá sa už 13 rokov stará o osvetu a obnovu schátraných kultúrnych pamiatok, sa opäť hlási o slovo. Nadácia VÚB má v pláne podporiť záchranu ďalšej pamiatky sumou až 30-tisíc eur.
viac
12.12.2023
Základné školy môžu získať grant na podporu energetickej gramotnosti žiakov
Nadačný fond SEPS v Nadácii Pontis podporí vzdelávacie aktivity na 2. stupni základných škôl zamerané na vzdelávanie žiakov aj učiteľov v oblastiach ako je vznik a využitie elektrickej energie, zelená energia či elektroenergetika ako odbor budúcnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %