Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
04.10.2024 12:10

Sereď zakáže vstup so psom na detské ihriská i ich voľný pohyb po cyklotrase


Ilustračná snímka, zdroj: Seredské novinky


Mesto Sereď (okres Galanta) zakáže od novembra vstup so psom na detské ihriská i ich voľný pohyb po cyklotrase. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VNZ) o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Sereď, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo na septembrovom zasadnutí.


"Od prvého novembra 2024 je voľný pohyb psa zakázaný v Seredskom mestskom parku, na trhovisku na Mlynárskej ulici, na turistickej cyklotrase v Seredi a na miestach, kde sa konajú príležitostné trhy," priblížilo mesto na sociálnej sieti. Mesto osadí aj nové informačné tabule, ktorých rešpektovanie bude sledovať mestská polícia.         

Od rovnakého dátumu je vstup so psom zakázaný na pieskoviská a dopadové plochy prvkov detských ihrísk (gumená dlažba, liate gumené povrchy, tráva, kamienky, piesok a iné), na spevnené plochy športovísk, do areálov školských a predškolských zariadení, ktorých zriaďovateľom je mesto, na mestský úrad so záhradou, do nocľahárne a na pohrebiská.         

"Pre policajtov, ktorí kontrolujú podmienky držania a vodenia psov, bude schválením nového VZN možné efektívnejšie a jasnejšie riešiť osoby, ktoré nedodržiavajú jednotlivé zákazy," priblížil zástupca náčelníka Mestskej polície Sereď Peter Sokol.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2016
V Rači začína projekt Adoptuj si ihrisko
Občania teraz majú možnosť adoptovať si niektoré z verejných detských ihrísk a stať sa ich správcami.
viac
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
18.03.2019
Obec chce vybudovať detské ihrisko z dotácie, rekonštruuje i škôlku
Obec Horný bar v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu na vybudovanie detského ihriska vo výške 8500 eur cez program na podporu športu prostredníctvom Úradu vlády SR.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %