Piatok 04.10.2024
Dnes má meniny 
František
°C
02.10.2024 04:10

Seniori v Partizánskom sa môžu opäť zapojiť do Univerzity tretieho veku


Snímka zdroj: Mesto Partizánske


Mesto Partizánske v spolupráci s Fakultou podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave otvoria aj v akademickom roku 2024/2025 prvý ročník Univerzity tretieho veku v Partizánskom.


 Vzdelávanie je určené pre seniorov, ktorí sa môžu na dvojročné štúdium ukončené promóciou prihlásiť do 4. októbra. Informovala o tom radnica na webe mesta.

"Univerzita tretieho veku je platformou, ktorá slúži na záujmové vzdelávanie seniorov - dôchodcov aj pracujúcich dôchodcov, čomu je prispôsobený aj študijný systém," priblížila radnica.         

Štúdium sa uskutoční vo forme dvojročného uceleného študijného programu prostredníctvom 14 vzdelávacích stretnutí v jednom akademickom roku, spravidla každé dva týždne vo veľkej zasadačke mestského úradu. Po úspešnom ukončení štúdia absolventi dostanú na slávnostnej promócii osvedčenie.         

Prihlášky na štúdium môžu záujemcovia odovzdať do 4. októbra v podateľni mestského úradu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
08.06.2018
Deň krivých zrkadiel
Druhú júnovú nedeľu sa v Sade Janka Kráľa priamo za nákupným centrom uskutoční podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Ide o podujatie, ktoré má dlhoročnú tradíciu a zúčastňujú sa ho organizácie pracujúce s ľuďmi so zdravotným postihnutím. Podujatie je určené pre širokú verejnosť.
viac
23.02.2019
Partizánske prispeje z rozpočtu školám na projekty, ktoré vyberú žiaci
Samospráva Partizánskeho spúšťa nový projekt Participatívna škola. Po Fonde tematického vzdelávania, prostredníctvom ktorého získali školy financie z mesta na exkurzie, ide o ďalšiu finančnú podporu z mesta na ich aktivity.
viac
10.09.2019
Seniori zo siedmich krajín sa zúčastnia Olympiády univerzít tretieho veku
Ôsmy ročník Medzinárodnej športovej olympiády pre študentov Univerzít tretieho veku (UTV) sa uskutoční od 11. do 14. septembra na pôde Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.33 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %