Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.01.2021 08:25

Samospráva Poruby chce vybudovať na území obce vodozádržné opatrenia


Ilustračná snímka.


Samospráva Poruby (okres Prievidza) má záujem vybudovať na území obce vodozádržné opatrenia. Prácami chce zadržať a spomaliť zrážkové vody, ktoré v súčasnosti nekontrolovateľne pretekajú cez obec do potoka. Na dodávateľa prác vyhlásila verejnú súťaž.


„Nepriaznivá situácia je v centrálnej časti obce tzv. Záhumní okolo hustej zástavby nájomných bytov, rodinných domov, materskej školy, cintorína, respektíve futbalového ihriska,” spresnila obec vo vestníku verejného obstarávania. Práve do tejto časti obce z urbárskych lesov podľa nej nateká veľké množstvo vody, ktorá je prevádzaná potrubím cez celú centrálnu zónu a následne do prítoku potoka Zlatná. „Táto oblasť preto predstavuje záujmové územie tohto projektu,” doplnila.

Náklady na vybudovanie opatrení odhadla obec na 1 591 171,71 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 5. februára. Kritériom pre výber víťaza verejnej súťaže je najnižšia ponúknutá cena.

Investíciu chce samospráva financovať z fondov Európskej únie, Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2017
Obec Šoporňa : Vyhlásenie verejnej súťaže „Revitalizácia námestia“
Obec Šoporňa spolu s poslancami obecného zastupiteľstvav Šoporni vyhlasujú súťaž návrhov na vizualizáciu revitalizácie stredu obce Šoporňa od križovatky ulíc Nitrianska – Komenského po križovatku ulíc Komenského – Krásna.
viac
28.07.2020
Zastupiteľstvo bude opätovne riešiť predaj majetku samosprávy
Na programe druhého mimoriadneho zasadnutia Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktoré sa uskutoční v stredu (29. 7.), bude jedným z bodov programu aj hlasovanie o predaji prebytočného majetku.
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
19.04.2024
Problém s povodňami chce obec Bátka riešiť vybudovaním vodozádržných opatrení
Problém s čoraz častejšie vyskytujúcimi sa prívalovými povodňami v Bátke v okrese Rimavská Sobota chce samospráva riešiť vybudovaním vodozádržných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %