Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.03.2020 07:30

Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov


Ilustračná snímka: (int.).


Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov na území mesta. Práce by mali obyvateľom priniesť efektívnejšie vykurovanie. Firma, ktorá má teplovody v nájme od mesta, na rekonštrukciu získala financie z fondov Európskej únie. Informoval o tom primátor Dušan Šimka.


Opravou prejdú mestské tepelné rozvody v dĺžke približne dva kilometre, rekonštrukciou by sa mal odstrániť ich zlý technický stav. „Očakávame efektívnejšie vykurovanie a obmedzenie tepelných strát, pri ktorých by para unikala zo zeme. Cieľom je, aby obyvatelia v konečnom dôsledku za teplo menej platili,” uviedol primátor.

Rekonštrukciu chce samospráva podľa neho zabezpečiť tento rok mimo vykurovacej sezóny, týka sa rozvodov v chemickej kolónii, ulíc Hviezdoslavova, M. Rázusa, I. Krasku, časti Ulice chemikov a Ulice baníkov. „Štvorrúrový systém sa vymení za dvojrúrový. Obyvatelia bytových domov si budú môcť sami regulovať dodávky tepla a teplej vody. Budú si môcť nastaviť rôzne režimy vykurovania v rámci dňa, prípadne týždňa,” vysvetlil Šimka.

Na rekonštrukciu teplovodov získala firma Benet, s. r. o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1 191 449,80 eura z Operačného programu Kvalita životného prostredia SR. Celková výška oprávnených prostriedkov predstavuje 1 401 705,65 eura, spolufinancovanie je tak vo výške 210 255,85 eura.

Novácka samospráva chce do budúcna zabezpečiť rekonštrukciu tepelných rozvodov aj v iných častiach mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Malacky budú pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia
Druhá etapa modernizácie verejného osvetlenia v Malackách by mala mesto podľa odhadov stáť približne 1 300 000 eur.
viac
23.04.2020
Obnova pamiatok má byť rýchlejšia a efektívnejšia
Na základe pasportizácie nehnuteľného majetku v oblasti kultúry má vzniknúť dlhodobý strategický národný investičný plán, ktorého súčasťou má byť okrem výstavby nových priestorov aj program systematickej obnovy národných kultúrnych pamiatok (NKP) do roku 2030.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
02.08.2021
Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia
Mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia v časti štátnej cesty 1/64. Projekt bol financovaný z prostriedkov spoločnosti Vodárne a kanalizácie mesta Hurbanovo, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %