Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
29.12.2023 02:10

Šaľa plánuje na budúci rok realizáciu viacerých investícií


Predstaničný priestor v Šali dostáva novú podobu. Snímka zdroj: mesto Šaľa


Mesto Šaľa čakajú na budúci rok viaceré veľké investície. Radnica plánuje pokračovať v rozpracovaných projektoch a zároveň sa chce pustiť do nových.


Ako uviedol primátor Jozef Belický, na kľúčové investície sa mestu podarilo získať mimorozpočtové zdroje. "Napriek náročnej situácii dokončíme na jar 2024 lesopark a pustíme sa do dvoch významných investícií. Pôjde o rekonštrukciu Materskej školy (MŠ) na Budovateľskej ulici a realizáciu vnútromestskej cyklotrasy," povedal Belický.         

Na opravu MŠ Budovateľská získala radnica z Environmentálneho fondu dotáciu 205.000 eur. Z nej sa má zatepliť a obnoviť fasáda. Mesto chce okrem toho zrekonštruovať aj terasu škôlky.         

V rámci výstavby novej vnútromestskej cyklotrasy sa má v Šali vybudovať 2,9 kilometra obojsmernej a 3,2 kilometra jednosmernej cyklotrasy. Centrum mesta tak bude obkolesené cyklistickou trasou. Projekt počíta tiež s výstavbou viac ako 400 nových cyklostojanov a osadením ďalšieho mobiliáru.         

Mesto okrem toho plánuje dokončiť aj výstavbu predstaničného priestoru. Radnica na projekt získala nenávratný finančný príspevok vo hodnote takmer 5, 5 milióna eur. Jeho súčasťou je celkové riešenie územia, do ktorého sa má premiestniť autobusová stanica, vybudujú sa tam desiatky nových parkovacích miest a ďalšia infraštruktúra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.02.2019
Mesto sa pripravuje na vstup investora, v pláne má ďalšie investície
V tomto roku mesto Kežmarok postaví ďalší cyklochodník, pokračovať bude aj v prácach na dokončení zimného štadióna a v projekte vybudovania centra integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
14.04.2020
Pandémia nového koronavírusu zasiahne i do investícií mesta
Pandémia nového koronavírusu zasiahne i do investícií mesta Partizánske. Viaceré z plánovaných rekonštrukcií chce samospráva prehodnotiť, v ďalších plánuje napriek avizovanému výpadku príjmov pokračovať.
viac
29.09.2023
Kabinet schválil Akčný plán Iniciatívy pre otvorené vládnutie na roky 2024 – 202
Predseda vlády Ľudovít Ódor, poverený riadením Ministerstva vnútra Slovenskej republiky na dnešnom rokovaní vlády predložil Akčný plán Iniciatívy pre otvorené vládnutie na roky 2024 – 2026 (známe aj ako Akčný plán OGP 2024 – 2026).
viac
26.04.2024
Fiľakovo na tento rok opäť plánuje miliónové investičné akcie
Mestskí poslanci aj v tomto roku schvaľovali zoznam investičných akcií mesta. Dokument, ktorý sa počas roka zvykne viackrát aktualizovať, obsahuje plány samosprávy na najbližší rok, výhľadovo aj na rok 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %