Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.03.2022 02:25

Rozsiahla rekonštrukcia župnej školy za viac ako milión eur napreduje


Snímka zdroj: (TSK).


Žiaci Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom, ale aj široká verejnosť, budú môcť využívať vynovené priestory kuchyne i jedálne už tento rok. Súčasťou veľkej investície je aj rekonštrukcia spoločenských priestorov školy.


Celkové výdavky vo výške viac ako 1,15 mil. eur putujú zo župnej kasy. V rámci stavebných prác boli v priestoroch kuchyne a jedálne vymenené okná i dvere a pribudol aj nákladný kuchynský výťah. Zrekonštruované sú aj rozvody elektriny, zdravotechniky, plynoinštalácie, vykurovania a kanalizácie. V blízkej dobe budú dokončené podlahy, obklady a maľby, rekonštrukcia bude pokračovať zariaďovaním kuchyne technológiami.

„Vznikne nová moderná kuchyňa s jedálňou a spoločenský priestor, ktorý bude môcť využívať aj široká verejnosť. Táto škola získala aj ďalšie financie vo výške približne 1,2 mil. eur v rámci IROP na vytvorenie nového Centra odborného vzdelávania a prípravy,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Autor: (TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2018
Dve najlepšie župné stredné školy v systéme duálneho vzdelávania hodnotili prvú
Najviac žiakov má v systéme duálneho vzdelávania v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zapojených Stredná odborná škola strojnícka v Považskej Bystrici. S počtom 217 dualistov je škola druhou najlepšou v rámci celého Slovenska.
viac
06.02.2020
Župa získala právoplatné stavebné povolenie na rekonštrukciu Gastrocentra
Trenčiansky samosprávny kraj ako zriaďovateľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne, ktorá prevádzkuje aj Gastrocentrum v centre krajského mesta, požiadal o nenávratný finančný príspevok na jeho komplexnú rekonštrukciu.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
22.07.2021
Trenčiansky samosprávny kraj začal s opravami ciest v okrese Myjava
V okrese Myjava sa začala rekonštrukcia viacerých ciest tretej triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %