Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
07.05.2018 02:00

Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí


Rožňava - ilustračná snímka


Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí v rámci participatívneho rozpočtu v celkovej výške 50.000 eur. Na jeden projekt bolo vyčlenených maximálne 5000 eur. Elektronickému hlasovaniu predchádzalo verejné, ako i stretnutia s autormi jednotlivých projektov.


Ako informuje mesto Rožňava na svojej internetovej stránke, v rámci občianskych projektov budú vybudované prístrešky s ohniskom pri Slanej, na dopravnom ihrisku pribudne oddychová zóna a podporený bude aj projekt Mine Trails, ktorý sa týka rozvoja horskej MTB cyklistiky a cestovného ruchu v meste a jeho blízkom okolí. Opravený bude chodník spájajúci dva kruhové objazdy pri všešportovom areáli kúpaliska a zimného štadióna, cesta vedúca k sanatóriu od cestného mosta, ako aj chodník od hotela Empres po zlatníctvo. V rámci participatívneho rozpočtu pôjde aj o revitalizáciu kúpaliska a veľkého parku.       

"Keďže celková finančná suma, ktorú žiadajú predkladatelia na realizáciu projektov v roku 2018, nepresahuje sumu vyčlenenú na participatívny rozpočet v tohtoročnom rozpočte mesta, budú všetky predložené projekty, ktoré sa dostali do verejného hlasovania zrealizované bez ohľadu na poradie, ktoré určili hlasujúci," uvádza na svojej internetovej stránke mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2019
Mesto v rámci participatívneho rozpočtu podporilo sedem projektov
Mesto Svidník v rámci participatívneho rozpočtu na rok 2019 podporilo celkovo sedem projektov. Z vyčlenenej sumy 5000 eur si realizátori rozdelili 4550 eur. Podporiť projekty mohli i obyvatelia mesta na sociálnej sieti. Podľa hovorkyne mesta Kristíny Tchirovej sa do rozhodovania zapojilo 176 ľudí.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
24.06.2022
Partizánske podporí zo svojho rozpočtu desať občianskych projektov
Samospráva Partizánskeho finančne podporí zo svojho rozpočtu desať projektov, ktoré majú za cieľ zlepšiť komunitný život v meste. O vybraných občianskych zámeroch rozhodla verejnosť prostredníctvom hlasovania, prerozdelia si sumu 10 000 eur. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
08.03.2023
O financie z participatívneho rozpočtu sa uchádza 15 projektov
O financie z participatívneho rozpočtu mesta Rožňava sa uchádza celkom 15 občianskych projektov. Hlasovanie verejnosti bolo spustené v pondelok (6. 3.) a potrvá do 19. marca. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %