Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.03.2018 12:30

Rómski poslanci sa učia, ako svoje mandáty vykonávať lepšie


Logo COP


Rómski komunálni poslanci môžu opäť zlepšiť svoje schopnosti a zručnosti cez vzdelávací projekt Centra pre otvorenú politiku (COP). "Je dôležité, aby miestni poslanci boli odborne schopní riešiť problémy samospráv," myslí si Peter Markovič, výkonný riaditeľ COP.


"Nakladanie s verejnými zdrojmi, znalosť legislatívy a kompetencií, ale aj výmena skúseností zlepšuje schopnosti miestnych poslancov lepšie spravovať obecné záležitosti v prospech ľudí," hovorí.       

Markovič pripomína, že práca s rómskou komunitou je na Slovensku dlhodobo na pokraji záujmu. "Preto sa snažíme kontinuálne realizovať projekty, ktorými chceme pomôcť rómskym komunálnym poslancom, aby vedeli svoje mandáty vykonávať lepšie," vysvetľuje.       

COP preto spolupracuje s odborníkmi na rôzne oblasti samosprávy, ktorí poslancom poskytujú aktuálne informácie aj výmenu skúseností. Projekt podporuje aj Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Divadlo o Natálke pokračuje ďalej
Tvorcovia predstavenia o extrémizme Natálka sa v pondelok (13. 2.) opäť stretli v školskej triede a to na bratislavskom gymnáziu na Pankúchovej ulici, aby žiakov oboznámili so skutočným príbehom popáleného dievčatka.
viac
07.03.2017
Mesto Šurany hospodári s rozpočtom 5,4 milióna eur
Mesto Šurany v okrese Nové Zámky hospodári v tomto roku s vyrovnaným rozpočtom vo výške 5,4 milióna eur a je v dobrej finančnej kondícií.
viac
22.01.2018
Humenné získalo dotáciu na projekt občianskych poriadkových služieb
Od začiatku roka fungujú v Humennom miestne občianske poriadkové služby (MOPS), ktoré pôsobia najmä v prostredí marginalizovaných rómskych komunít na území mesta.
viac
22.09.2022
Mestskí poslanci schválili projekt sociálnej inklúzie rómskej komunity
Žilinská samospráva zrealizuje do apríla 2024 projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %