Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
05.04.2024 01:05

Rekonštrukciu cesty z Veľkých Uheriec po Skýcov dokončia v apríli


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Rekonštrukciu tretej etapy cesty II/519 z Veľkých Uheriec v okrese Partizánske po Skýcov v okrese Zlaté Moravce dokončí zhotoviteľ do konca apríla. Spojnica Trenčianskeho kraja s Nitrianskym by mala motoristom opäť slúžiť po kolaudácii v máji.


Informoval o tom podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a primátor Partizánskeho Jozef Božik.         

Cesta druhej triedy roky patrila medzi najhoršie na území kraja, dve z troch etáp už zhotovitelia pred časom dokončili, vo výstavbe je jej tretia etapa.         

Prvá etapa cesty sa začína na križovatke s cestou prvej triedy smerom z Partizánskeho po koniec Veľkých Uheriec. Úsek v dĺžke 3,4 kilometra si vyžiadal investíciu v hodnote 1,7 milióna eur. Modernizácia štvrtej etapy tejto cesty, úseku v dĺžke tri kilometre, stála 2,3 milióna eur. Rekonštrukcia tretej etapy v podobe päťkilometrového úseku cesty bude stáť 12 miliónov eur, z toho takmer osem miliónov eur získala krajská samospráva z fondov Európskej únie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Obec Veľké Ripňany dokončila výstavbu kanalizácie a ČOV
Obci Veľké Ripňany v okrese Topoľčany sa podarilo po siedmich rokoch ukončiť dostavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Projekt bol z veľkej časti financovaný z Programu švajčiarsko­slovenskej spolupráce.
viac
30.08.2019
Juraj Droba: Jedinečná cesta už v kolaudačnom procese
Bratislavský samosprávny kraj pred rokom začal s modernizáciou cesty medzi Rohožníkom a Malackami, ktorá počas dvanástich mesiacov dostala jedinečný cementobetónový povrch.
viac
02.01.2023
Časť cesty medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom zrekonštruujú za 12,081 milióna eur
Časť cesty druhej triedy medzi Veľkými Uhercami (okres Partizánske) a Skýcovom (okres Zlaté Moravce) zrekonštruujú za 12,081 milióna eur. Dodávateľa prác vybral Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) cez verejnú súťaž.
viac
18.08.2023
Rekonštrukciu cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov dokončia v apríli budúceho roka
Rekonštrukciu cesty II/511 od Veľkých Uheriec v okrese Partizánske po Skýcov v okrese Zlaté Moravce kompletne dokončia zhotovitelia v apríli budúceho roka. Oproti pôvodnému plánu sa práce na jednom z úsekov predĺžia, na dvojici etáp bude i vyššia cena.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %