Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.10.2022 08:25

Realizácia výstavby nemocníc na Rázsochách a v Martine ide podľa plánu


Na snímke z dronu plocha po zbúranej stavbe nemocnice Rázsochy. Bratislava, 24. apríla 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Realizácia výstavby univerzitných nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine pokračuje podľa plánu. V Martine by sa prvé výkopové práce mali začať v druhom štvrťroku budúceho roka, na Rázsochách v prvom kvartáli 2024. Potvrdili z rezortu zdravotníctva aj z Univerzitnej nemocnice Martin.


"Obidve nemocnice pokračujú v pláne, ktorý sme si vytýčili, s tým, že nemocnica Martin ide v rýchlejšom režime," ozrejmil generálny tajomník služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Peter Ferjančík. Priblížil, že v prípade Rázsoch aktuálne prebieha intenzívne medicínske plánovanie s odborníkmi z konzorcia a Univerzitnej nemocnice Bratislava. Priebežné vizualizácie by podľa neho mohli byť hotové behom najbližšieho polroka.

Projektový tím novej martinskej nemocnice aktuálne podľa hovorkyne Kataríny Kapustovej rieši povoľovacie procesy na jednotlivé časti zemných prác a na archeologický výskum. "K prvým prácam, ktoré budú v blízkej dobe zrealizované na pozemkoch, bude patriť sťahovanie ornice. Následne sa uskutoční archeologický výskum a samotné stavebné práce sa začnú až následne," uviedla hovorkyňa.

Výstavba nemocnice na Rázsochách bude spolu s martinskou univerzitnou nemocnicou financovaná zo zdrojov plánu obnovy. Cena za výstavbu hrubej stavby nemocnice na bratislavských Rázsochách má byť 281 miliónov eur. Hrubá stavba sa má dokončiť do druhého kvartálu roku 2026. Postavenie martinskej univerzitnej nemocnice si vyžiada 330 miliónov eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
11.02.2022
V okrese Poltár pribúdajú nové zastávky a parkoviská podporené MAS Hornohrad
Rekonštrukciu autobusových zastávok či obecných parkovísk podporila v uplynulých mesiacoch na základe aktuálne otvorenej výzvy Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.
viac
04.04.2023
MZ predstavilo zástupcom samospráv ďalšiu fázu optimalizácie siete nemocníc
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v pondelok predstavilo zástupcom Združenia samosprávnych krajov SK8 ďalšiu fázu optimalizácie siete nemocníc. Týka sa doplnkových medicínskych programov, ktoré rezort nemocniciam schválil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %