Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.06.2022 04:05

Radnica v Handlovej bude hľadať možnosti, ako postaviť jasle


Ilustračná snímka, zdroj: Detské jasle Tulipán


Handlovská radnica bude hľadať možnosti, ako postaviť zariadenie starostlivosti pre deti do troch rokov. Projekt, na ktorý získala fondy Európskej únie, musela ukončiť. Investíciu zastavili vysoké ceny stavebných materiálov, stavba by sa totiž predražila približne o 130.000 eur.


"Projekt pre mesto nie je ešte uzatvorená vec, keďže ho môžeme realizovať a finančne ukončiť až do konca decembra 2023. Máme tak ešte rok a pol, aby sme sa v kontexte týchto spoločensko-ekonomických zmien snažili s projektom popasovať," uviedla primátorka Silvia Grúberová.       

Samospráva podľa neho čakala na to, či Národná rada SR schváli legislatívu, ktorá umožní dofinancovať zvýšené stavebné náklady. "Zároveň si ju potrebujeme preštudovať. Následne potrebujeme vyhlásiť nové verejné obstarávanie, s poslancami mesta by sme zároveň mali prerokovať, či sú podmienky a suma pre nás uchopiteľné a dokážeme ich zvládnuť. Aj v kontexte toho, že nám pravdepodobne vypadne z rozpočtu 1,3 milióna eur v dôsledku prijatého protiinflačného balíčka," ozrejmila.       

O prípadnej výstavbe jaslí by mala samospráva rozhodnúť po lete.          

Mestské jasle plánovala samospráva vybudovať v areáli Senior centra, prepojiť tak mali dve generácie. Pôvodne mala výstavba jaslí a súvisiacej infraštruktúry stáť viac ako 346.000 eur, riadiaci orgán Integrovaného regionálneho operačného programu mestu na tento účel schválil nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 379.000 eur.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
05.10.2020
Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri sa zameraním na dobrovoľníctvo.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
06.08.2021
Handlovská samospráva zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 340 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia pre deti do troch rokov. Jasle za viac ako 340.000 eur vzniknú v nevyužitých priestoroch v areáli Senior centra, čím mesto prepojí dve generácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %