Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.11.2016 07:00

Radnica prijíma návrhy na udelenie športových ocenení


Snímka zdroj: (humenne.sk).


Humenská radnica vyzýva na predkladanie návrhov na udelenie športových ocenení. Odovzdať je ich potrebné do 30. novembra tohto roka. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.


Návrhy môže podávať primátorka mesta, mestskí poslanci, predstavitelia kultúrnych, vedeckých, hospodárskych a športových inštitúcií, ktoré pôsobia na území Humenného, ale aj občania mesta. Ocenenie môžu navrhnúť v troch kategóriách, a to športovec, športový kolektív, udeľuje sa tiež cena za rozvoj a podporu športu.      

Návrhy musia obsahovať osobné údaje navrhovaného vrátane jeho súhlasu s nomináciou a súhlasu dotknutej osoby so zverejnením osobných údajov podľa osobitného predpisu. Navrhovateľ musí zároveň odôvodniť svoj výber, jeho povinnosťou je tiež opísať podrobné zhodnotenie doterajšej činnosti navrhovaného. Podporiť ho môže preukázaním dosiahnutých úspechov, prípadne iných ocenení či vyznamenaní udelených doma i v zahraničí.       

Každoročne je udeľovaná aj Cena primátorky za rozvoj športu a za reprezentáciu mesta Humenné. Počas kalendárneho roka môže samospráva udeliť čestné uznanie za dosahované výsledky, ale aj reprezentáciu mesta najúspešnejším športovcom, športovým kolektívom bez určenia poradia v kategóriách žiaci, juniori, resp. dorast a dospelí. Primátorka mesta môže tiež počas roka udeliť športovcom aj ďakovný list.       

Návrhy na udelenie ocenení prerokuje a schvaľuje mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
22.02.2017
Nadácia Orange hľadá výnimočné mimovládne organizácie
Nadácia Orange vyhlasuje už 8. ročník ocenení pre tých, ktorých nezištná práca prispieva k zmene Slovenska na lepšie miesto pre život.
viac
06.06.2020
Piešťany si 75 rokov od získania štatútu mesta pripomenú aj udelením ocenení
Už len tri dni majú Piešťanci na to, aby na tamojší mestský úrad zaslali svoje návrhy na tohtoročné udelenie ocenení významným osobnostiam, ktoré sa ponesie v duchu 75. výročia získania štatútu mesta.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %