Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
07.10.2021 09:35

Radnica chce v Zlatých Moravciach zriadiť environmentálne centrum


Ilustračná snímka


Zlatomoravská radnica chce v meste vybudovať nové environmentálne centrum. Celkové výdavky na projekt sú viac ako jeden milióne eur, takmer 981.000 eur chce však magistrát získať z európskych fondov.


O spolufinancovaní zámeru z rozpočtu mesta v hodnote vyše 51.000 eur budú rozhodovať mestskí poslanci na svojom rokovaní 7. októbra.

Environmentálne centrum má vzniknúť v objekte na Hviezdoslavovej ulici. „Okrem zriadenia centra sú súčasťou projektu aj informačné aktivity, ktoré sa týkajú adaptácie na zmenu klímy. V projekte je riešená architektonická a stavebná časť, zdravotechnika, ústredné vykurovanie, elektroinštalácia, bleskozvod, statické posúdenie stavby a požiarna bezpečnosť stavby,“ informoval mestský úrad.       

Pri kompletnej rekonštrukcii objektu, v ktorom bude environmentálne centrum sídliť, dôjde k obnove fasády, ktorá bude zateplená s povrchovou úpravou z dreveného obkladu. „Doplnená bude vetraním s rekuperáciou, fotovoltaickými a solárnymi panelmi. Dažďová voda bude využitá ako úžitková. Navrhnuté je aj sociálno-hygienické zázemie, kuchynka, kancelárie a študovňa. Rekonštrukcia stavby bude zahŕňať aj vytvorenie prednáškovej sály na viacúčelové využitie,“ uviedla radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
21.01.2019
Mesto si chce zobrať úvery na financovanie investícií
Mesto Zlaté Moravce plánuje prijať preklenovací a investičný úver v celkovej sume pol milióna eur. Prijatie preklenovacieho úveru v celkovej sume 452.265 eur a investičného úveru v objeme 47.735 eur budú schvaľovať mestskí poslanci na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %