Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
18.10.2024 05:10

Prvý ročník festivalu Depozit sa zameriava na oblasť nájomného bývania


Obrázok zdroj: Región Trnava


V Trnave sa začína v piatok prvý ročník dvojdňového festivalu Depozit, ktorý sa zameriava najmä na oblasť nájomného bývania, tvorbu domova a aktivizmu. Festival sa koná v priestoroch komunitného centra Kubik. Organizátori podujatia o tom informovali na sociálnej sieti.


"Naším cieľom je spopularizovať tému dostupného nájomného bývania, podnietiť k aktivizmu, sieťovať ľudí, ktorých téma zaujíma a získať a šíriť nové vedomosti spojené s dostupnejším bývaním," priblížili. Súčasťou programu sú semináre, workshopy i koncerty.         

Diskutovať sa bude okrem iného o dostupnosti nájomného bývania na Slovensku, o riešeniach ukončovania bezdomovectva rodín či o nájomnom bývaní na Slovensku v medzivojnovom období. Architekti prinesú svoje pohľady na to, ako by malo vyzerať sociálne nájomné bývanie.         

Festival je organizovaný s podporou mesta Trnava a Trnavského samosprávneho kraja a v rámci vedeckého projektu Ústavu etnológie a sociálnej antropológie Slovenskej akadémie vied Medzigeneračné vzťahy v rodine a v komunite: etnologická perspektíva.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
04.12.2019
ZMOS predstavilo návrhy na podporu nájomného bývania
Konkrétne kroky, ako podporiť samosprávy pre výstavbu nájomných bytov, ponúka analýza, ktorú spracovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Predstavili ju v utorok na seminári v Bešeňovej. TASR o tom informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.
viac
10.12.2020
Zlepšenie podmienok čerpania dotácií a úverov zo ŠFRB na rozvoj bývania
Parlament schválil novelu zákona o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní a zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania. Zlepšujú sa podmienky čerpania, predĺžia sa lehoty na predkladanie žiadostí, znižuje sa administratívna náročnosť a zvyšujú sa limity príjmu pre možných nájomcov.
viac
09.12.2021
Bratislava vyhlásila architektonickú súťaž na novú zónu Janíkov dvor
Na budúcu podobu polyfunkčnej zóny Janíkov dvor v bratislavskej Petržalke vyhlásil Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v spolupráci s hlavným mestom a mestskou stavebnou spoločnosťou Metro Bratislava architektonicko-urbanistickú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %