Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
28.04.2019 05:05

Prvomájové bežecké podujatie v Lamači má nový názov Runfest


Runfest - plagát


Prvý májový deň bude bratislavský Lamač opäť dejiskom bežeckého podujatia. Amatérskych bežcov však privíta už s novým názvom – zo Zdravbehu sa stal Runfest. Samospráva o tom informuje na svojom webe i prostredníctvom sociálnej siete.


Nie je to však jediná novinka, ktorá sa podujatia so začiatkom o 09.00 h týka. Okrem trás v detských a juniorských kategóriách, prechádzajúcich po sídliskovej časti Lamača, ponúkajú organizátori prvýkrát možnosť absolvovať lesný beh smerom na Kačín. Podmienkou zaradenia tohto behu do programu však je, aby sa naň najneskôr v pondelok ráno, 48 hodín pre začiatkom podujatia, elektronicky prihlásilo minimálne päť súťažiacich.       

Novinkou v programe bude aj rodinná štafeta pre trojčlenné tímy. V ňom musí byť minimálne jeden dospelý a tiež minimálne jedno dieťa mladšie ako 15 rokov.       

Ďalšia inovácia sa týka zabezpečenia pitného režimu. Bežci už nedostanú minerálku v pet fľaši. "Pripravili sme pre Vás vodu a limonádu, ktorú si budete môcť načapovať z nerezových nádob," upozorňuje záujemcov mestská časť na sociálnej sieti. "Pomôžte nám aj vy eliminovať jednorazový odpad a prineste si svoju vlastnú fľašu, do ktorej si načapujete váš zaslúžený nápoj," dodáva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
21.09.2017
Už túto sobotu sa koná 5. ročník Behu Susedov v Zálesí
Iba 10 km od Bratislavy sa v obci Zálesie koná 5. ročník komunitného bežeckého podujatia Beh Susedov. 23. septembra si zmerajú sily desiatky profesionálnych, ale aj rekreačných bežcov. Popri hlavnom behu s dĺžkou 6,5 km je pripravený aj beh pre deti a sprievodné športové aktivity.
viac
28.04.2018
Zabehnutím okruhu pod Kalváriou môže verejnosť podporiť jej obnovu
Pod banskoštiavnickou Kalváriou sa už budúci víkend uskutoční 1. ročník podujatia Deň rodiny a športu pod Kalváriou. Okrem možnosti stráviť čas so svojou rodinou aktívne, ponúkne podujatie v sobotu 5. mája možnosť podporiť obnovu tejto barokovej pamiatky.
viac
23.06.2018
Na štarte podujatia ŠtefánikTrail ani tentoraz nechýbala starostovská štafeta
Ďalší ročník bežeckého podujatia so štartom pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle a s cieľom pri soche M. R. Štefánika v Bratislave sa uskutočnil 8. a 9. júna – silná búrka a vietor však nedovolili účastníkom dobehnúť do cieľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %