Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.11.2019 06:00

Projekt Revolution Train prekonal očakávania


www.revolutiontrain.cz


Projekt Revolution Train, prekonal podľa prvej viceprezidentky Policajného zboru SR Jany Maškarovej všetky počiatočné očakávania. Zhodnotila to vo štvrtok na tlačovej konferencii v Múzeu dopravy v Bratislave.


Revolution Train chce pokračovať v rozširovaní protidrogovej prevencie aj v budúcnosti.      

 "Revolution Train Slovensku ponúka jeden super projekt a dovolím si tvrdiť, že na Slovensku momentálne v oblasti prevencie drogových závislostí mládeže nič lepšie nemáme," povedal náčelník mestskej polície v Čadci a koordinátor projektu František Linet.       

Vlaková súprava Revolution Train je nástrojom, ktorý prináša novú formu všeobecného preventívneho programu cez interaktívne a zážitkové vzdelávanie. Cieľom projektu je efektívne zapôsobiť na návštevníka vlaku, na jeho pohľad na legálne a nelegálne drogy a inšpirovať ho k pozitívnym životným voľbám.       

"Nie je to iba úloha polície ako takej. Je to úloha nás všetkých. Uvedomme si jednu vec, že vek užívateľov drog sa znižuje a je to problém, ktorý môže zasiahnuť kohokoľvek z našej rodiny, zasahuje to celú spoločnosť a môže to samozrejme spôsobovať aj to, čo dnes vidíme, že ten organizovaný zločin je vždy prepojený s drogami," povedal veľvyslanec Českej republiky v SR Tomáš Tuhý.       

Tuhý zároveň spomenul, že na Múzeu Polície Českej republiky v Prahe môžu ľudia uvidieť nápis, ktorý tam kedysi dala vytesať Národná protidrogová centrála a ktorý hovorí, že boj s drogami nikdy nemôžeme vyhrať, môžeme ho však znížiť. "Takže k tomu prispejme a poďme touto cestou," dodal.       

Súčasťou projektu je aj zbieranie anonymných dát, ktoré potom jednotlivé mestá môžu využiť pre tvorbu koncepcií protidrogovej prevencie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2016
Starosta Chorvátskeho Grobu ostáva vo funkcii
Starosta obce Chorvátsky Grob Radovan Benčík ostáva vo svojej funkcii aj po sobotňajšom (24. 9.) miestnom referende o jeho odvolaní. To bolo totiž pre nízku účasť voličov neplatné, keďže sa ho zúčastnilo 34,16 percenta oprávnených voličov.
viac
26.09.2019
Spúšťame projekt protidrogovej prevencie pre deti a tínedžerov
Cieľom projektu www.hejtujemdrogy.sk je protidrogová prevencia zameraná na deti a tínedžerov. Webová kampaň využíva vlastnú skúsenosť užívateľa aplikácie s využitím zvedavosti. „Ako budem vyzerať, keď budem užívať drogy?“.
viac
02.11.2019
Do Trenčianskeho kraja zavíta protidrogový vlak Revolution Train
Vlaková súprava zo šiestich strieborných vagónov prevedie návštevníkov skutočným príbehom cesty drogovej závislosti.
viac
02.05.2023
Protidrogový vlak po štyroch rokoch opäť zastaví v Trenčianskom kraji
Do Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa po štyroch rokoch vráti protidrogový vlak. Určený je najmä pre deti základných a študentov stredných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %