Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.09.2019 11:10

Prístup k internetu môžu bezplatne využívať obyvatelia aj návštevníci


Ilustračná snímka (Jaro)


Dolnokubínska samospráva vybudovala wifi zóny na troch verejne prístupných miestach v meste. Bezplatné internetové pripojenie je obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii na Hviezdoslavovom námestí, v Parku Martina Kukučína a na Námestí slobody.


Dolnokubínsky primátor Ján Prílepok načrtol, že cieľom samosprávy bolo sprostredkovať pripojenie k wifi sieti v úplnom centre mesta. "Najmä cudzinci veľakrát nemajú predplatený roaming. Informácie, ktoré môžu čerpať z mestskej stránky alebo informácie o kultúrnych a spoločenských podujatiach, tak pre nich nie sú dostupné. Takýmto spôsobom chceme byť k nim bližšie a tiež s nimi lepšie komunikovať o tom, čo sa práve v našom meste deje a čím mesto žije," povedal.       

Podľa hlavnej koordinátorky projektu Beáty Valekovej sa všetky prístupové lokality budú identifikovať ako "WiFi pre Teba". "Po úspešnom pripojení sa užívateľovi zobrazí webová stránka mesta Dolný Kubín. Následne môže neobmedzene využívať internetové pripojenie," doplnila.       

Na realizáciu projektu "Zatraktívnenie centrálnych zón mesta prostredníctvom voľného wifi pripojenia" získala radnica finančné prostriedky Európskej únie z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Celkové náklady dosiahli 14.000 eur, päťpercentná spoluúčasť mesta bola v hodnote 700 eur. Peniaze z projektu radnica použila napríklad na vybavenie hardvéru, softvér či vybudovanie prístupových bodov na verejne prístupných a frekventovaných miestach.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2018
Multifunkčné ihrisko za 69-tis. eur budú využívať deti aj verejnosť
V areáli dolnokubínskej Základnej školy Janka Matúšku v týchto dňoch pribudlo nové multifunkčné ihrisko. Vybudovanie športoviska, ktoré sa bude využívať predovšetkým na futbal či volejbal, stálo mestskú kasu vyše 69.000 eur. Okrem samotnej školy bude areál slúžiť aj verejnosti.
viac
05.02.2020
V meste pribudnú nové wifi zóny s bezplatným internetom
V Leviciach pribudne už čoskoro desať nových bezplatných wifi zón. Mesto ich vybuduje v rámci projektu Wifi pre Levice, na ktorý získalo z fondov Európskej únie takmer 14-tis. eur.
viac
29.10.2020
ÚVO otvoril v Trnavskom kraji svoje stále pracovisko
V poradí štvrtým regionálnym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je pobočka v Trnave.
viac
13.01.2021
V Šali pribudli nové zóny s bezplatným internetom
V Šali pribudli nové wifi zóny, v ktorých môže verejnosť bezplatne využívať vysokorýchlostný internet. Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %