Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.12.2019 05:55

Prievidzskí matičiari vyhlásili ďalší ročník súťaže Tradície nášho kraja


Ilustračný výrez plagátu


Prievidzskí matičiari vyhlásili ďalší ročník súťaže Tradície nášho kraja. Amatérski fotografi môžu súťažiť so snímkami na tému ľudových zvykov, tradícií, historických pamiatok a tradičnej ľudovej architektúry.


Súťaž zastrešuje Dom Matice slovenskej v Prievidzi, ktorý organizuje aj ďalšiu fotografickú súťaž Horná Nitra mojimi očami. Pre vyšší záujem verejnosti sa rozhodol prekročiť hranice hornonitrianskeho regiónu a umožniť záujemcom súťažiť v rámci celého Trenčianskeho kraja.       

"Fotografickou súťažou Tradície nášho kraja chceme motivovať širokú verejnosť k objavovaniu a spoznávaniu ľudových zvykov, tradícií, architektúry a života našich predkov," načrtol riaditeľ matičného domu v Prievidzi Vlastimil Uhlár.       

Zároveň tým matičiari podľa neho podnecujú ľudí k návšteve tradičných folklórnych podujatí a poskytujú fotografom príležitosť na získavanie a výmenu skúseností, prezentáciu fotografickej tvorby a jej porovnávanie. "Čo je však nemenej dôležité, týmto sa podieľame na dokumentácii a popularizácii kultúry regiónov Trenčianskeho kraja. Matica slovenská sa totiž dlhodobo venuje zachovávaniu a rozvíjaniu slovenského kultúrneho dedičstva," dodal.       

Súťažné fotografie môžu záujemcovia zasielať do 8. decembra. Hodnotiť ich bude odborná porota zložená z profesionálnych fotografov a odborníkov v oblasti cestovného ruchu. Najlepšie fotografie matičiari slávnostne vyhlásia na vernisáži v nákupnom centre v Prievidzi. Bližšie informácie o súťaži nájdu záujemcovia na internetovej stránke Domu Matice slovenskej v Prievidzi.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.03.2019
V medzinárodnej dejepisnej súťaži zabojovali študenti zo 14 gymnázií TSK
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 27. marca 2019 už po piatykrát konala prestížna stredoškolská dejepisná súťaž slovenských a českých gymnázií. Poslednýkrát preverila vedomosti žiakov z oblasti československých dejín, ktoré uzatvorila etapa rokov 1978 – 1992.
viac
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
10.09.2021
Prešovský kraj v rámci Európskeho týždňa mobility podporí ekologickú dopravu
Prešovský samosprávny kraj sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Aktivity, ktoré pripravuje, majú motivovať jednotlivcov, aby cestovali ekologickejšie a vymenili auto za bicykel, vlaky, autobusy alebo aj chôdzu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %