Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
17.02.2024 02:55

Prievidza sa pripravuje na jarné upratovanie


Mobilizačný plagát mesta Prievidza


Mesto Prievidza vyzýva aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Akcia sa bude konať v sobotu 16. marca od 08:00 do 13:00 hodiny.


Upratovanie je určené pre obyvateľov mesta a spoločenstvá vlastníkov bytov a týka sa len údržbových a čistiacich prác na verejných priestranstvách. Dobrovoľníci si tak upracú chodníky a zeleň medzi bytovými a rodinnými domami prípadne parkoviská.

Kôpky odpadu by mali obyvatelia umiestňovať čo najbližšie ku komunikácii prístupnej na nakladanie, aby ho bolo možné následne odviezť a jednotlivé druhy vyzbieraných odpadov je potrebné nezmiešavať, ale ukladať osobitne. Koordináciu akcie v deň konania, odvoz a ďalšie nakladanie so zhromaždeným odpadom zabezpečuje spoločnosť TSMPD s.r.o., kde obyvatelia môžu nahlasovať miesta odvozu odpadu na telefónnych číslach zelenej linky: 0911 715 455 a 0911 715 545. Odvoz je potrebné uskutočniť v deň konania akcie.

„V kontexte navýšenia ceny za komunálny odpad vnímame, že mnohí obyvatelia nie sú stotožnení s nutnosťou separovania odpadu a dobrovoľnými aktivitami ako je napríklad jarné upratovanie. Avšak len zodpovedným prístupom sa nám podarí chrániť našu prírodu a znižovať jej znečistenie a množstvo vyprodukovaného odpadu, za ktorý musíme platiť. Preto mesto pripravuje na svojich stránkach i sociálnych sieťach edukačnú kampaň, aby sme občanom nášho mesta pripomenuli, prečo je separovanie odpadu dôležité a ako ho správne vykonávať,“ uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková.

V rámci jarného upratovania nebude zabezpečovaný zber odpadov prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov, tie budú rozmiestnené následne v rámci zberu VOK v jednotlivých volebných obvodoch. Zber sa nevzťahuje na zber konárov, objemného odpadu, nebezpečného odpadu a drobného stavebného odpadu, tie budú realizované v ďalších termínoch.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2021
Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov
Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.
viac
20.10.2021
Mesto Prievidza pripravuje odchyt holubov
Prievidzská samospráva pripravuje odchyt holubov na území mesta. Práce zabezpečí oprávnená spoločnosť ešte počas jesenných mesiacov. Zariadenia umiestni na miestach, kde mesto zaznamenáva zvýšený počet holubov.
viac
28.05.2022
Dnes odštartoval piaty ročník podujatia Poupratujme Vranov
S cieľom zapojiť obyvateľov mesta do jarného upratovania verejných priestranstiev a oddychových zón vyhlásilo mesto Vranov nad Topľou piaty ročník podujatia Poupratujme Vranov.
viac
14.03.2023
Jarné upratovanie bude tento rok spojené i so súťažou
Samospráva Prievidze vyzvala aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Súčasťou aktivity bude i súťaž. Akcia sa bude konať 25. marca od 8.00 do 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %