Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.05.2021 10:30

Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin


Ilustračná snímka: (presov.sk).


Materské školy (MŠ) v Prešove budú k dispozícii aj cez letné prázdniny. V júli a auguste má byť otvorených 19 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Informovala o tom tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová.


Ako ďalej ozrejmila, MŠ Bratislavská bude z dôvodu realizácie stavebných prác od 1. júla do 29. augusta zatvorená. Opätovne ju otvoria až od 30. augusta. Šitárová podotkla, že rodičia si môžu už teraz pozrieť harmonogram prevádzok MŠ. Ten je zverejnený na webe mesta i na webových stránkach jednotlivých MŠ.

„Počas letných mesiacov júl a august sa z dôvodu dodržiavania prísnych hygienických a epidemiologických opatrení upúšťa od možnosti výberu materskej školy v rôznych mestských častiach. Materské školy budú otvorené len pre deti, ktoré sú prijaté do danej MŠ,“ zdôraznila Šitárová.

Podľa jej slov platba za školné počas júla a augusta bude realizovaná v súlade s platným všeobecne záväzným nariadením o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
15.02.2021
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné. Najvyšší kontrolný úradu SR preveril realizáciu projektov zo strany miestnej samosprávy, ktoré súvisia s rozširovaním priestorových kapacít existujúcich predškolských zariadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %