Piatok 04.10.2024
Dnes má meniny 
František
°C
03.10.2024 03:05

Prešov: V rámci Eures Job Day ponúka prácu viac ako 50 vystavovateľov


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Vytvorenie priestoru pre osobné stretnutia zahraničných a slovenských zamestnávateľov s uchádzačmi o prácu v krajinách Európskej únie a na Slovensku je cieľom druhého ročníka medzinárodného veľtrhu práce Eures Job Day.


Podujatie sa koná vo štvrtok od 9.00 h do 17.00 h v M Aréne v Prešove. Organizuje ho sieť Eures Slovensko v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

Na podujatí sa zúčastňuje viac ako 50 vystavovateľov, medzi ktorými sú zamestnávatelia zo Slovenska a z ďalších 14 krajín Európskej únie (EÚ)/Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP). Záujemcom o prácu ponúkajú viac ako 2000 voľných pracovných miest v rôznych oblastiach. Súčasťou akcie je aj pestrý sprievodný program vrátane prezentácií so zameraním na európsky trh práce a pracovnú mobilitu.         

Eures (European Employment Services) je európska sieť služieb zamestnanosti koordinovaná ELA (Európsky orgán práce), ktorej cieľom je uľahčiť voľný pohyb pracovných síl v rámci krajín EÚ/EHP a Švajčiarska, ako aj podporovať spravodlivú pracovnú mobilitu. Eures poskytuje bezplatné služby uchádzačom, ktorí si hľadajú pracovné uplatnenie v Európe a európskym zamestnávateľom, hľadajúcim pracovnú silu v rámci týchto krajín.         

Sieť Eures pôsobí na Slovensku od 1. mája 2004, kedy sa Slovenská republika stala členom Európskej únie. Služby siete Eures sú na Slovensku dostupné na všetkých 46 úradoch práce, kde pôsobia Eures poradcovia a kontaktné osoby, ako aj prostredníctvom pracovných portálov eures.sk a eures.europa.eu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2017
Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
viac
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
14.10.2019
Bratislava hľadá koordinátora i brigádnikov na vianočné trhy
Mesto Bratislava hľadá na svoje tohtoročné vianočné trhy brigádnikov i koordinátora manažmentu odpadu. Vyhlásilo preto výberové konanie. Zverejnené je na úradnej tabuli mesta.
viac
06.11.2020
Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate prijme opatrovateľky
Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate hľadá opatrovateľov alebo opatrovateľky pre svojich klientov. Záujemcovia sa môžu hlásiť telefonicky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.33 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %