Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.04.2020 09:35

Pre mládežnícke organizácie je k dispozícii špeciálna grantová výzva


Ilustračná snímka: (int.).


Európska nadácia pre mládež sa v rámci schémy pilotných aktivít rozhodla vyhlásiť špeciálnu grantovú výzvu ako reakciu na súčasnú krízu spojenú so šírením nového koronavírusu. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.


Oprávnenými žiadateľmi sú národné alebo lokálne mládežnícke organizácie. Sumou do 10 000 eur môžu byť podporené aktivity prejavujúce solidaritu a podporu osobám ovplyvneným aktuálnou krízou. Pôjde najmä o aktivity, ktorých cieľom bude pomoc ohrozeným skupinám, ako sú ľudia bez domova, utečenci, žiadatelia o azyl, osoby s postihnutím, osoby žijúce izolovane alebo vo vylúčených komunitách. Podporené môžu byť aj aktivity, ktoré sa zameriavajú na pomoc v rámci zdravotníckych, sociálnych a vzdelávacích služieb, či projekty na zvyšovanie povedomia a vzdelávanie na tému dôležitosti ľudských práv v odozve na krízu spôsobenú novým koronavírusom.

Prvý termín na podanie žiadosti je 10. máj. Európska nadácia pre mládež plánuje ponechať výzvu živú aj počas roka a otvoriť ďalšie dva termíny na predkladanie žiadostí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
09.01.2017
OTS: Je to vo vašich rukách!
Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.
viac
10.02.2017
Košice vyčlenili viac financií na rozvoj kultúry
V grantovej výzve na podporu rozvoja kultúry pre rok 2017 pripravilo mesto Košice vyššiu čiastku ako po minulé roky – celkovo 250 000 eur.
viac
10.02.2021
Obce na hornej Nitre už nie sú schopné zabezpečiť ďalšie testovanie
Členské samosprávy Združenia miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) už nie sú schopné naďalej zabezpečovať kapacity pre ďalšie testovanie obyvateľov na COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %