Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
09.09.2024 01:15

Poskytovanie príspevku pri narodení dieťaťa mesto zapracovalo do VZN


Ilustračná snímka, zdroj: Modrý koník


Mesto Handlová zapracovalo poskytovanie príspevku pri narodení dieťaťa do všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o sociálnych službách a príspevkoch mesta. Doposiaľ jeho poskytovanie upravovala smernica primátorky mesta, podmienky na jeho získanie sa nezmenili.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová. Príspevok pri narodení dieťaťa, nového obyvateľa Handlovej poskytuje handlovská samospráva rodičom už niekoľko rokov. K jeho zapracovaniu do VZN ako jedného z paragrafových znení pristúpila na základe odporúčania odborníkov. "Čerpanie tohto príspevku je zabehnuté v praxi, nenastane tak ani žiadna zmena v spôsobe jeho poskytovania," ozrejmila Paulínyová.

Rodičia novonarodeného Handlovčana dostávajú od mesta príspevok vo výške 70 eur na dieťa, v prípade dvojičiek je to dvojnásobok. "Tento príspevok považuje mesto stále za veľmi dôležitý, lebo sa týka novonarodených Handlovčanov. V jeho poskytovaní budeme pokračovať aj do budúcnosti," doplnila hovorkyňa mesta.         

Požiadať o príspevok môžu rodičia do 12 mesiacov od narodenia dieťaťa. V roku 2023 mesto poskytlo 71 príspevkov pre novorodencov v celkovej sume 4550 eur, rok predtým to bolo 87 príspevkov v sume 6090 eur. V tomto roku mesto do júla vyplatilo 36 príspevkov.

 

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2018
Mesto po rokoch obnovilo príspevok pri narodení dieťaťa
Handlová po ôsmich rokoch obnovila vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa. Každý malý Handlovčan dostane od mesta 70 eur. Samospráva tak chce podporiť zvýšenie pôrodnosti a mladé rodiny.
viac
31.05.2018
Mesto obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa
Mesto Bojnice obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa. Rodičia, ktorí budú spĺňať podmienky, dostanú pre svoje bábätko od radnice 100 eur. Jednomyseľne o tom rozhodli mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (30. 5.)
viac
01.03.2023
Príspevok pri narodení dieťaťa bude mesto vyplácať dvakrát ročne
Príspevok pri narodení dieťaťa bude mesto Prievidza po novom vyplácať dvakrát ročne. Počíta s tým nová interná smernica, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (27. 2.) schválili mestskí poslanci.
viac
23.05.2023
Brezno zvýšilo jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa na 400 eur
O zvýšení rozhodli mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí, keď schválili úpravu všeobecne záväzného nariadenia, ktorou sa menia podmienky poskytnutia príspevku. Informoval o tom brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %