Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.10.2016 08:00

Poprad vyhlásil súťaž na návrh vyhliadkovej veže na vrchu Zámčisko


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Poprad vyhlásilo verejnú anonymnú architektonicko-konštrukčnú súťaž návrhov na riešenie vyhliadkovej veže na vrchu Zámčisko nachádzajúcom sa južne od Popradu, nad mestskou časťou Kvetnica. O súťaži informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.


Navrhovaná vyhliadková veža sa má stať objektom s potenciálom zatraktívniť pre širokú verejnosť plánovaný lesopark celomestského významu, iniciovať jeho intenzívnejšie využívanie a skultúrňovanie s odkazom na bohatú históriu a prírodné danosti. "Od súťaže očakávame taký návrh, ktorý čo najlepšie zapadne do prostredia a historického kontextu tohto miesta, ktorý chceme prezentovať. Zámčisko ponúka pekné pohľady na okolie a táto vyhliadková veža by mala byť jeho novou dominantou," uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.       

Podľa podmienok súťaže musí výška veže poskytovať kvalitný výhľad na všetky svetové strany. O výsledku rozhodne súťažná porota, zložená zo zástupcov mesta Poprad a stavovských organizácií, Slovenskej komory architektov a Slovenskej komory stavebných inžinierov. Termín na odovzdanie súťažných návrhov je 6. decembra do 14. hodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Pri výskume na Zámčisku našli archeológovia predmety z doby kamennej
Plánovaný archeologický výskum v lokalite Zámčisko nad popradskou mestskou časťou Kvetnica priniesol prvé nálezy. Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka ide o viacero predmetov pochádzajúcich z doby kamennej, železnej či bronzovej a z 15. storočia.
viac
23.01.2017
Popradská radnica si pri výbere veže nechá poradiť aj verejnosťou
Odborná komisia určila víťaza architektonickej súťaže návrhov vyhliadkovej veže na Zámčisku. Popradská radnica chce však poznať aj názor širokej verejnosti. Preto sa rozhodla všetkých 42 návrhov sprístupniť v rámci výstavy, ktorú otvorili v utorok (10. 1.) vo vestibule mestského úradu.
viac
17.12.2017
Mesto vyhlásilo vianočnú súťaž o naj fotografiu a video z Popradu
Mesto Poprad pripravilo pre všetkých fanúšikov sociálnej siete Instagram fotografickú súťaž spojenú s Vianocami.
viac
21.02.2023
TSK vybuduje na vrchole Magury vyhliadkovú vežu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vybuduje na vrchole Magury vyhliadkovú vežu. S iniciatívou výstavby objektu prišli zástupcovia obce Poruba v okrese Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %