Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
07.07.2023 10:35

Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie.


Dokopy pôjde o investíciu vo výške takmer 1,26 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmlúv o dielo zverejnených v Centrálnom registri zmlúv, ktoré mesto a zhotovitelia uzavreli v uplynulých dňoch.

Obnova verejného osvetlenia v sume 994 000 eur sa týka ulíc Rožňavská a Štefánikova. "Stavebné práce začínajú mimo ochranného pásma železničného nadjazdu na Ul. Štefánikovej, pri štvorprúdovej komunikácii po veľký kruhový objazd a pokračujú okolo štvorprúdovej komunikácie až po zúženie komunikácie pri vyústení smer Spišské Bystré," vyplýva z informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania, v ktorom uspela firma Yunex. Súčasťou je aj napojenie na trafostanicu na sídlisku Juh III.

Obnova verejného osvetlenia zahŕňa výmenu existujúcich káblov, stožiarov, svietidiel za moderné LED svietidlá, doplnenie nových stožiarov a svietidiel, rozšírenie rozvádzačov a znovunapojenie prídavných zariadení.

Rekonštrukcia kabeláže cestnej svetelnej signalizácie bude stáť ďalších vyše 170 000 eur.

Mesto tiež uzavrelo zmluvu o dielo s firmou O.S.V.O. comp v sume 92.200 eur. Týka sa výstavby a doplnenia verejného osvetlenia v lokalitách Rovná, Továrenská štvrť a Bottova.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
LED osvetlenie Prešova je víťazom
Rekonštrukcia verejného osvetlenia v meste Prešov zvíťazila v súťaži projektov v oblasti zeleného verejného obstarávania - GPP Award 2016.
viac
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
08.02.2022
Lučenec chce rekonštruovať verejné osvetlenie za vyše šesť miliónov eur
Samospráva Lučenca plánuje komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia, ktoré by chcela obohatiť i o moderné smart prvky. V rámci projektu už mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa, predpokladaná hodnota zákazky prevyšuje sumu šesť miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %