Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.02.2023 01:30

Podmienky na lyžovanie v Liptove sú výborné


Ilustračná snímka: (tasr).


Podmienky na lyžovanie v Liptove sa po minulotýždňovom snežení výrazne zlepšili, potvrdila v stredu Katarína Šarafínová z liptovskej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR).


Uviedla, že výška snehovej pokrývky na lyžiarskych trasách sa pohybuje od 50 do 180 centimetrov na južnej strane Chopka. Skvalitnili sa aj podmienky na bežecké lyžovanie.

"Jarné prázdniny na Slovensku začínajú už čoskoro a stav na lyžiarskych svahoch na Liptove je výborný. Minulotýždňová kalamita na severe Slovenska vytrápila najmä cestárov, ale pre milovníkov zimných športov je prísľubom najlepšej lyžovačky tejto zimnej sezóny," zhodnotila Šarafínová.

Na Liptove očakávajú, že lyžovačka v Nízkych Tatrách potrvá až do mája. "Jazdu vo voľnom teréne síce momentálne Horská záchranná služba neodporúča, ale počasie praje aj bežkárom," podotkla Šarafínová. Podľa jej slov sa podarilo upraviť väčšinu zo 70 kilometrov oficiálnych bežeckých trás na Liptove. Doplnila, že najlepšie podmienky hlási Liptovská Kokava, Závažná Poruba, Jasná a Liptovský Mikuláš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
02.11.2021
Spoločne za lepšími podmienkami pre cykloturistov na Liptove
Jeseň na horách je obľúbený obdobím pre turistov aj cyklistov a práve región Liptov im ponúka viac ako 850 kilometrov značených cykloturistických trás.
viac
26.01.2023
Na Liptove sa lyžuje vo všetkých strediskách, snehu je dostatok
Na Liptove sa aktuálne lyžuje vo všetkých tamojších strediskách. Upravené sú aj trasy na bežecké lyžovanie. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že ich stav pravidelne monitorujú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %