Štvrtok 04.07.2024
Dnes má meniny 
Prokop
°C
01.07.2024 10:10

Poďakovanie pri príležitosti ukončenia školského roka 2023/2024 v ZŠ


Ilustračná snímka Teraz.sk


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Božik vyjadruje poďakovanie všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom a zriaďovateľom škôl a školských zariadení v mestách a obciach na Slovensku za ich obetavú prácu a úsilie


Zároveň mladším a najmladším občanom miest a obcí praje oddychové a zaslúžené prázdniny.

Piatok, 28. jún,  je významným nielen pre našich najmenších a mládež, ale aj pre nás všetkých, ktorí sa podieľali na chode našich miest a obcí. Zároveň je bilanciou pre Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) z hľadiska financovania, personálneho zabezpečenia, technickej infraštruktúry škôl, ale i vlastných aktivít v oblasti podpory regionálneho školstva.

Na Slovensku máme 2927 miest, obcí a mestských časti, z ktorých je približne 2000 samospráv je zriaďovateľom jednej alebo viacerých základných škôl v ktorých sa nachádza takmer 2 000 základných škôl a 2795 materských škôl, ktoré navštevovalo 59218 detí. Toto množstvo detí v základných a materských školách poukazuje na dôležitosť vzdelávania a výchovy na miestnej úrovni a neustále nás motivuje k zlepšovaniu podmienok pre ich vzdelávanie.

ZMOS v priebehu školského roka sa stalo partnerom a podporilo viacero aktivít, ktorými prispieva k zlepšeniu prostredia v našich členských mestách a obciach. Stretnutia na stredných a vysokých školách s Nadáciou Kvapka nádeje podporujú a motivujú žiakov k pomoci chorým ľudom odkázaným na pomoc ostatných. Akadémiou prevencie šikany v spolupráci Komisárom pre deti Jozefom Mikloškom sa ZMOS snaží vzdelávať žiakov a učiteľov o problematike šikany, identifikovať príznaky a naučiť sa efektívne spôsoby prevencie a riešenia šikany v školskom prostredí. V spolupráci s Akadémiou Mateja Tótha podporuje ZMOS rozvoj športovej akadémie pod vedením olympijského víťaza Mateja Tótha, ktorá sa zameriava na podporu a rozvoj športových talentov medzi deťmi a mládežou v mestách a obciach.

Spolupráca s Ústavom pamäti národa prinášame vzdelávacie programy zamerané na historické povedomie a pripomínanie si významných udalostí a osobností našej histórie. A v neposlednom rade konkrétnymi aktivitami podporujem technické škôlky, čím poskytuje deťom možnosť zoznámiť sa s technológiami a rozvíjať svoje technické zručnosti už od útleho veku. Tieto iniciatívy pomáhajú zlepšovať kvalitu vzdelávania, podporovať talent a zvyšovať povedomie o dôležitých spoločenských témach v našich členských mestách a obciach.

S koncom školského roka 2023/2024 chcem úprimne poďakovať všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom škôl a školských zariadení za ich neoceniteľnú prácu, trpezlivosť a odhodlanie, ktorými prispeli k vzdelávaniu a výchove našich detí. Ich práca neoceniteľná nielen počas školského roka, ale aj v období prázdnin, kedy sa pripravujú na nový školský rok, zlepšujú školské zariadenia a prispôsobujú vzdelávacie programy potrebám detí.

Prajem všetkým deťom krásne a bezpečné prázdniny plné nezabudnuteľných zážitkov. Teším sa na ich návrat do škôl v septembri, kedy budeme pokračovať v spoločnom úsilí o zabezpečenie čo najkvalitnejších podmienok pre ich vzdelávanie a výchovu.

Autor: Jozef Božik, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2022
Školáci si počas roka oddýchnu počas viacerých prázdnin,chýbať budú tie polročné
Žiaci základných a stredných škôl, ktorí sa do školských lavíc vrátili v pondelok, si v školskom roku 2022/2023 oddýchnu okrem víkendov a štátnych sviatkov aj počas prázdnin.
viac
08.10.2022
Program Tréneri v škole pokračuje aj v školskom roku 2022/2023
Program “Tréneri v škole”, ktorý prebieha pod záštitou splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport, pokračuje už tretí rok svojho pôsobenia na základných školách.
viac
14.11.2023
Zavádzanie nového štátneho vzdelávacieho programu od školského roka 2024/2025
Od 6. novembra 2023 do 19. novembra 2023 majú riaditelia možnosť zaregistrovať svoju školu do procesu zavádzania nového štátneho vzdelávacieho programu pre základné vzdelávanie od nasledujúceho školského roka.
viac
26.01.2024
Rok 2023 prekonal globálny teplotný rekord, rok 2024 bude možno ešte teplejší
Svetová meteorologická organizácia (WMO) oficiálne potvrdila, že rok 2023 je s obrovským náskokom najteplejším rokom v histórii meraní. Globálna teplota dosiahla v každom mesiaci v období od júna do decembra 2023 nové rekordné hodnoty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %