Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.05.2021 09:00

Poďakovanie hasičom za ich celoročnú pomoc


Snímka: (tsk)


Trenčiansky samosprávny kraj na čele s predsedom Jaroslavom Baškom pri príležitosti Sviatku sv. Floriána ako patróna hasičov ďakuje všetkým profesionálnym i dobrovoľným hasičom za to, že sú v každej chvíli pripravení pomáhať a podať pomocnú ruku.


S dobrovoľnými hasičmi spolupracuje Trenčianska župa od roku 2015, keď podpísala memorandum s Krajským výborom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Trenčíne. Vzájomná kooperácia bola v minulom roku predĺžená na ďalších 5 rokov. Vďaka nej sú pravidelne podporované projekty dobrovoľných hasičov, od začiatku dotačných schém kraja za desiatky tisíc eur. „Okrem toho v posledných troch rokoch Trenčianska župa odovzdala defibrilátor s náhradnými elektródami už členom tridsiatich dobrovoľných hasičských zborov v kraji,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že v rozširovaní vybavenia DHZ o život zachraňujúci prístroj bude kraj pokračovať aj v tomto roku. „Pri príležitosti dňa hasičov chcem poďakovať členom DHZ v kraji a popriať im aj ich rodinám veľa zdravia, pohody a spokojnosti,” dodal župan.  

Autor: (bj)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
15.07.2019
Župa rozdelí financie na podporu zážitkového vzdelávania a kultúry
Druhé kolo predkladania žiadostí o finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uzavrelo v posledný májový deň. Na župný úrad dorazilo spolu 31 žiadostí.
viac
15.09.2021
Na záchranu životov odovzdal kraj ďalšie defibrilátory
Deväť dobrovoľných hasičských zborov v Trenčianskej župe si na kúpeľnej promenáde v Trenčianskych Tepliciach z rúk predsedu kraja prevzalo život zachraňujúci prístroj, desiaty darovala hasičom spoločnosť Pharmacare Slovakia. Jedenásty defibrilátor bol odovzdaný dobrovoľným hasičom v Omšení.
viac
22.01.2022
Špičkové podmienky pre rozvoj talentu budú mať aj basketbalisti
Memorandum o spolupráci podpísal Trenčiansky samosprávny kraj, Stredná športová škola Trenčín a Slovenská basketbalová asociácia na základe rastúceho záujmu o basketbal medzi mládežou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %