Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.06.2018 12:47

Počas leta sa na nádvorí hradu predstavia viacerí umelci


Kapušiansky hrad, ilustračná snímka TASR


Nedeľňajším vystúpením umelcov na Kapušianskom hrade sa popoludní oficiálne začalo hradné leto. Podľa prednostu Obecného úradu v Kapušanoch Jána Zemčáka, ide o novinku. Doteraz vždy v septembri organizovali návrat rytierov na hrad.


"Nakoľko hrad zažíva už siedmu sezónu obnovu, máme turistom čo ponúknuť. Rozhodli sme sa preto zorganizovať viaceré podujatia počas leta," uviedol Zemčák.       V rámci otvorenia kapušianskeho hradného leta v programe vystúpi tanečná skupina Fatima s orientálnymi tancami, šermiarska skupina Sarus a Divadlo Na doske, ktoré odohrá rozprávku pre deti.       

"Počas celého podujatia sú tu sprievodné podujatia pre deti, ako napríklad výroba starobylých účesov, alchymistické laboratórium, navliekanie korálok či strážcovia pokladov, ktorí majú pre deti pripravenú lukostreľbu. Máme taktiež starobylé hračky, ktoré sú na hrade počas celého leta," priblížil Zemčák.       

Program potrval do 18.00 h, hrad je však podľa jeho slov voľne prístupný. "Od roku 2016 máme na hrade aj správcovskú a sprievodcovskú službu. Samozrejme ľudia si môžu kúpiť na hrade aj nejaké suveníry a je tu aj drobné občerstvenie," doplnil prednosta.      

 Novinkou letnej sezóny bude pre turistov od 7. júla do 18. augusta každú sobotu so začiatkom o 15.00 h hodinový kultúrny program na nádvorí hradu. Predstavia sa v ňom jednotliví účinkujúci z otvorenia hradného leta. Výnimkou bude 28. júl, kedy sa v Kapušanoch bude konať Deň obce.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2017
Čachtický hrad otvára letnú sezónu
Otvorenie letnej sezóny na Čachtickom hrade si užijete už tento víkend (24. 6.) a to vo dne i v noci!
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
22.08.2020
Nočná prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade
Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta.
viac
27.05.2022
Na trať sa opäť vráti Hanička, sezónu otvoria aj na Spišskom hrade
Pod Spišský hrad sa po zimnej prestávke opäť vráti na trať tradičný motorový vláčik Hanička. Letnú turistickú sezónu cez víkend slávnostne otvoria aj na Spišskom hrade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %