Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
19.12.2020 10:45

Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Bratislavská Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra, súčasnému kontrolórovi Stanislavovi Fialovi sa končí v marci budúceho roka šesťročné funkčné obdobie.


Kandidáti sa môžu hlásiť do 26. januára budúceho roka. Nového kontrolóra bude voliť miestne zastupiteľstvo 9. februára. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.       

Písomnú prihlášku je potrebné odovzdať do podateľne miestneho úradu alebo poslať poštou. Jej súčasťou je životopis, údaje potrebné na vyžiadanie výpisu z registra trestov (vyplnený dotazník podľa priloženého formulára) a fotokópia dokladu o vzdelaní. Kvalifikačnými predpokladmi je ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie.       

"Na zvolenie hlavného kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov miestneho zastupiteľstva," približuje samospráva.       

Hlavný kontrolór vykonáva najmä kontrolu zákonnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení s vlastným a zvereným majetkom. Svojou kontrolnou činnosťou prispieva k transparentnosti v rozhodovaní. Do jeho pôsobnosti patrí aj kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií, kontrola vybavovania sťažností a petícií a tiež napríklad kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane kontroly plnenia uznesení miestneho zastupiteľstva.       

Funkcia hlavného kontrolóra je nezlučiteľná s funkciou poslanca obecného zastupiteľstva, starostu či člena orgánu právnickej osoby, ktorej zriaďovateľom alebo zakladateľom je obec.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2016
Lokalita bývalého kúpaliska Lido má podľa mesta slúžiť na rekreáciu
Priestor bývalého bratislavského kúpaliska Lido, medzi Starým mostom a Prístavným mostom, má slúžiť na rekreáciu a šport.
viac
15.08.2023
Mesto si pokuty pre električkovú trať v Petržalke zatiaľ neuplatnilo
Mesto Bratislava si zatiaľ neuplatnilo zmluvné pokuty v rámci výstavby električkovej trate v bratislavskej Petržalke, v úseku Jungmannova - Janíkov dvor. Potvrdil to hovorca mesta Peter Bubla.
viac
03.11.2023
Na miestnom úrade v Petržalke používajú pri vstupe kiosk a turnikety
Na miestnom úrade v bratislavskej Petržalke sa od štvrtka pri vstupe používa digitálny kiosk a turnikety. Návštevníci sa tak majú rýchlejšie zorientovať. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková.
viac
11.01.2024
Petržalka mala ku koncu minulého roka 116 343 obyvateľov
Bratislavská Petržalka evidovala ku koncu minulého roka 116.343 obyvateľov s trvalým pobytom vrátane cudzincov. Narodilo sa 2140 detí, na trvalý pobyt v mestskej časti rodičia prihlásili "len" 953 z nich. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %