Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.11.2023 12:50

Na miestnom úrade v Petržalke používajú pri vstupe kiosk a turnikety


Snímka zdroj: Bratislavský Štandard


Na miestnom úrade v bratislavskej Petržalke sa od štvrtka pri vstupe používa digitálny kiosk a turnikety. Návštevníci sa tak majú rýchlejšie zorientovať. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková.


Priblížila, že kiosk ich pri vstupe nasmeruje na poschodia a oddelenie či referát, kde vybavia to, čo potrebujú. Ozrejmila, že v prípade vstupu s invalidným vozíkom či detským kočiarom otvorí personál bočný vchod.         

Nový systém zatiaľ funguje v testovacej verzii. V najvyťaženejších stránkových hodinách má podľa hovorkyne zabezpečiť plynulejší priebeh. Mestská časť získa vďaka nemu aj dáta o najnavštevovanejších agendách i dĺžke vybavovania.         

"Tieto dáta nám do budúcna poslúžia pre lepší prehľad o tom, čo ľudia vybavujú najčastejšie. Podľa výsledkov budeme vedieť, ktoré služby občanom je potrebné prioritne zdigitalizovať, prípadne kde posilniť stav personálu," doplnil Martin Bodický z referátu IT miestneho úradu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Petržalka prijíma opatrenia v súvislosti s potvrdením vtáčej chrípky v Dúbravke
Na základe nariadenia Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava – mesto prijíma aj Petržalka opatrenia v súvislosti so zistením vtáčej chrípky na území mestskej časti Dúbravka. Petržalka spadá do pásma dohľadu, čo je vzdialenosť do 10 km od ohniska nákazy.
viac
24.01.2017
Ružinov pripravil workshop na vypracovanie projektov pre granty
Tohtoročná grantová výzva mestskej časti Ružinov je už v plnom prúde. Na zlepšenie komunitného života v Ružinove môžu v rámci nej ľudia získať od 500 do 5 000 eur. Stačí napísať zaujímavý projekt. Ako nato sa dozvedia záujemcovia už túto stredu 25. januára 2017 na ružinovskom miestnom úrade.
viac
19.12.2020
Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra
Bratislavská Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra, súčasnému kontrolórovi Stanislavovi Fialovi sa končí v marci budúceho roka šesťročné funkčné obdobie.
viac
20.09.2021
Na miestnom úrade v Karlovej Vsi kompostujú kalifornské dážďovky
Pracovníci úradu ich kŕmia šupkami z rôzneho ovocia, zeleniny či škrupinkami z vajíčok, kompost, ktorý dážďovky vyprodukujú z kuchynského a záhradného odpadu, slúži na hnojenie kvetináčov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %