Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.11.2023 08:55

Partizánske začína pripravovať zámer nízkoteplotného zásobovania teplom


Mestský úrad v Partizánskom


Mesto Partizánske začína pripravovať zámer nízkoteplotného zásobovania teplom. Transformáciu teplárenského systému chce zabezpečiť v spolupráci s Priateľmi Zeme- CEPA. S týmto cieľom samospráva v týchto dňoch podpísala i vyhlásenie o spolupráci. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


Radnica prípravou zámeru nadväzuje na odporúčania štúdie možností rozvoja tepelného hospodárstva v meste Partizánske smerom k nízkoteplotnému systému. "Mesto vytvorilo prípravný tím, ktorého úlohou bude pripraviť tento transformačný proces. Nechceme žiadne neuvážené riešenia, ale odborne obhájiteľný a dobrý postup, ktorý sa podarí pretaviť do praxe," uviedol Božik.         

Pre mesto a jeho obyvateľov podľa neho ostáva prioritné zabezpečiť kontinuitu zásobovania teplom, avšak popri tom pripravuje samospráva dlhodobé, stabilnejšie riešenie. "Teraz sa ukazuje strategická výhoda toho, že sme si udržali kontrolu nad svojím mestským teplárenským systémom. Máme voľné ruky pri rozhodovaní o tom, akým smerom a spôsobom sa náš systém bude rozvíjať, aj keď ide o proces presahujúci volebný cyklus," skonštatoval primátor.         

Spolupráca s mestom môže podľa projektového manažéra Mateja Fabšíka podstatným spôsobom zvýšiť energetickú efektívnosť mesta, a tým aj jeho ekonomickú stabilitu v budúcnosti.         

"Pilotný projekt v Partizánskom môže naznačiť trend, akým sa má slovenské teplárenstvo vydať smerom k modernému, efektívnemu a bezuhlíkovému nízkoteplotnému vykurovaniu," povedal riaditeľ organizácie Juraj Zamkovský.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2017
ZMOS pripravuje semináre k príprave rozpočtov
Rozpočet každej samosprávy je jej základným ekonomickým zákonom a zároveň neoddeliteľnou súčasťou rozpočtu celej verejnej správy.
viac
22.02.2018
Samospráva obmedzila vjazd vozidiel na Námestie SNP
Zásobovacie vozidlá či dodávky kuriérskych spoločností už nemajú od 10.00 h povolený vjazd na pešiu zónu na Námestí SNP v Partizánskom. K regulácii, ktorá platí denne okrem nedele, samospráva pristúpila na základe požiadaviek verejnosti.
viac
14.07.2018
Otvárame ďalší termín. Máš už len pár dní na podanie prihlášky!
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky otvára už druhýkrát pomaturitné , studium, v odbore bezpečnostná služby – základná policajná príprava s možnosťou nástupu už od 18 rokov.
viac
04.07.2022
Súkromný investor chce vybudovať nabíjacie stanice na elektromobily
Súkromný investor chce vo viacerých lokalitách Partizánskeho vybudovať nabíjacie stanice na elektromobily. Samosprávu požiadal o predbežný súhlas, aby mohol žiadať povolenie od energetickej spoločnosti na napojenie sa na distribučnú sústavu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %