Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.08.2019 05:55

Oslávte spolu s nami šesťdesiatku Zemplínskych slávností


Už počas tohto víkendu, od piatku 9. augusta do nedele 11. augusta, je pre vás pripravený bohatý program plný spevu a tanca. Zemplínske slávnosti odštartujeme v piatok o 17.00 hod. Privítankou na tribúne na Námestí osloboditeľov.


Zemplínske slávnosti sú už 60 rokov súčasťou kultúrneho života v našom meste. Už šesť desaťročí sa tento festival teší priazni tisícok folkloristov, divákov i návštevníkov nášho mesta. Veríme, že počas troch dní oslávime jeho okrúhle jubileum veľkolepo.


Súčasne s ňou môžete od 17.30 hod. stretnúť na Hollého ulici, v úseku od okružnej križovatky so sochou Zemplínčanky smerom do centra mesta sprievod folkloristov. V tomto sprievode budú folklórne súbory Zemplín, Jurošík, Svojina i zahraničný folklórny súbor Ardelaul z Rumunska. Folkloristi vás budú aj ním pozývať na Zemplínske slávnosti veriac, že ich pozvanie prijmete.

Po slávnostnom otvorení jubilejného 60. ročníka Zemplínskych slávností, ktoré bude o 18.15 hod., si od 19.30 hod. budete môcť vypočuť muzikálové piesne v programe Maľované na skle v podaní Divadla Drak. Po tomto vystúpení sa o 20.30 hod. môžete tešiť na cimbalovú šou Cimbal Brothers. Bodku za piatkovým programom urobí o 21.15. hod domáci Folklórny súbor Zemplín vystúpením pod názvom Vo svojej kráse.

V sobotu dopoludnia sa vám od 10.00 hod. predstavia okolité dedinské folklórne skupiny v programe Zo zemplinskich valalov. Popoludnie, od 15.00 hod. do 17.00 hod., bude tradične patriť Karičke. Príďte si ju zatancovať aj vy. Stačí sa zaregistrovať a pripojiť sa k tancujúcim folkloristom i nefolkloristom okolo Fontány lásky na námestí.

O 17.00 hod. na tribúne vystúpia folklórne skupiny, ktoré vám ukážu ako vyzeral Robotni tizdzeň na valaľe. Rómskymi tancami sa divákom od 18.00 hod. predvedú deti zo Základnej školy v Pavlovciach nad Uhom, Folklórny súbor Zemplín a Folklórny súbor Svojina v programe Amaro kheliben. Zahraniční hostia, Detský a mládežnícky folklórny súbor Holúbek z Českej rebupliky a Folklórny súbor Ardealul z Rumunska pozdravia Michalovčanov i návštevníkov nášho mesta svojím vystúpením o 18.45 hod. Víťaz folklórnej show Zem spieva, Folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice, vystúpi na našej tribúne o 19.30 hod.

Novinkou a príjemným prekvapením jubilejného ročníka pre vás všetkých bude prehliadka vývoja krojov z regiónu Zemplín pod názvom Odetí v kroji. O 20.30 hod. sa vám počas nej predstavia folklórne súbory Zemplín, Svojina, Jurošík, skvelá Mišena Juhász a ďalší. Pomyselnú bodku za sobotňajším programom urobí ďalší domáci michalovský folklórny súbor Jurošík.

Program slávností bude pokračovať aj v nedeľu. Začne sa svätou omšou v rímskokatolíckom Kostole narodenia Panny Márie za účasti folkloristov. Popoludní o 16.00 hod. je priestor vyhradený pre detské folklórne súbory Holúbek, Jurošík, Zemplínik, Lipovček. Veríme, že v tento deň deti potešia pestré tvorivé dielne i nafukovanie balónov do rôznych podôb. Tanečné osobnosti Zemplína a cimbalovú muziku si budete môcť pozrieť a vypočuť v programe Pri hudakoch od 18.00 hod. Záverečný galaprogram 60. ročníka Zemplínskych slávností sa začne o 19.00 hod.

Príďte aj vy medzi nás a nájdite si v  bohatom trojdňovom programe jubilejného 60. ročníka folklórneho festivalu spevu a tanca to svoje.

Na záver jedno prekvapenie. V tomto roku si celý program budete môcť pozrieť aj na veľkoplošnej obrazovke.

Tešíme sa na vás!

 

 

 

Autor: (MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Novohradský folklórny festival bude opäť hostiť domácich i zahraničných umelcov
Leto v Lučenci už viac ako dvadsať rokov patrí aj Novo­hradskému folklórnemu fes­tivalu. Nebude tomu inak ani tento rok v posledný júlový víkend.
viac
25.06.2018
Oravská obec Podbiel ožije tradičnými folklórnymi slávnosťami
Obec Podbiel ožije v najbližšiu nedeľu 27. ročníkom tradičných Podbielanských folklórnych slávností. Podujatie, ktoré je súčasťou Oravského folklórneho leta, sa začne o 13.30 h pozývaním po dedine – vyhrávaním ľudových hudieb na stanovištiach v obci.
viac
13.07.2019
Marikovské folklórne slávnosti vyvrcholia vystúpením košického súboru Železiar
Slávnostnou svätou omšou v kostole sv. Jána Nepomuckého v podhorskej obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese odštartujú v nedeľu 14. júla 27. Marikovské folklórne slávnosti.
viac
22.08.2022
Poddargovské slávnosti priblížili varenie slivkového lekváru
Tradičné varenie slivkového lekváru mohli zažiť návštevníci XXIV. ročníka Poddargovských slávností, ktoré sa konali v nedeľu v obci Dargov v okrese Trebišov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %